
Ολοκληρώνει το σχέδιο πόλης ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας
Ξεκινούν οι ενέργειες για την ολοκλήρωσή του Σχεδίου Πόλης Αρχαίας Ολυμπίας, αφού σε πρόσφατη συνεδρίασή της, η Δημοτική Επιτροπή, ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης προς το Πράσινο Ταμείο, με στόχο την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.
Η πρόταση, συνολικού προϋπολογισμού 533.904,33 ευρώ, αφορά την εκπόνηση πολεοδομικής μελέτης και πράξης εφαρμογής για τους οικισμούς της Αρχαία Ολυμπία και του Δρούβα.
Βασικό αντικείμενο της μελέτης είναι η επέκταση και επικαιροποίηση του σχεδίου πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και η πολεοδόμηση της περιοχής του λόφου Δρούβα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την εκπόνηση πολεοδομικών μελετών σε διαδοχικές φάσεις, τη σύνταξη τοπογραφικών υποβάθρων και κτηματογράφησης, καθώς και συνοδευτικές μελέτες, όπως γεωλογικής καταλληλότητας και στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης.
Η διάρκεια υλοποίησης του έργου εκτιμάται σε 25 μήνες, με τον καθαρό χρόνο εκπόνησης των μελετών να ανέρχεται στους 18 μήνες. Στο διάστημα αυτό προβλέπεται η ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων φάσεων του πολεοδομικού σχεδιασμού, καθώς και της πράξης εφαρμογής.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.








Ακολούθησε τα Ηλειακά Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








