Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Παρεμβάσεις σε 15 κοινότητες από τον δήμο Πύργου

pyrkagia pyrosvetsiki pin

 Παρεμβάσεις πυροπροστασίας σε 15 κοινότητες

Την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την ενίσχυση της πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στο Δήμο Πύργου, με προϋπολογισμό 396.407 ευρώ ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή στην πρόσφατη συνεδρίασή της.

Η πρόταση υπεβλήθη στο Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αφορά το χρηματοδοτικό πρόγραμμα για προστασία και αναβάθμιση δασών 2024.

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν σε 15 κοινότητες του Δήμου Πύργου είναι υλοτομία δένδρων και θάμνων, μεταφορά και στοίβαξη προϊόντων δασικής βιομάζας, καθαρισμοί και κλαδεύσεις

Σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση ο Δήμος Πύργου έχει συμπεριλάβει στις παρεμβάσεις αυτές τις ακόλουθες περιοχές:  Αγ. Άννα, Λαντζόι, Πεύκη, Κλινδιά, Κουτσοχέρα, Αλφειούσα, Επιτάλιο, Λαστέικα, Αμπελώνα, Αγ. Γεώργιο, Πράσινο, Αγ. Ηλία (σ.σ. την περιοχή του αλσύλλιου), Μονή Φραγκαπηδήματος, Κατάκολο και Σπιάντζα.

Ο κύριος στόχος της δράσης είναι να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη πυροπροστασία του οικισμού ή των οικισμών δεδομένης στη γειτνίασης αυτού/ών με δάσος ή δασική έκταση.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds