Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Παρέμβαση στο Ποτόκι αναμένεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας;

potoki skoup

Παρέμβαση στο Ποτόκι αναμένεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Εμμανουήλ Γραφάκος, μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. Είχε προηγηθεί λεπτομερής ενημέρωση του κ. Γραφάκου από την Πρόεδρο της Επιτροπής, Βουλευτή Ηλείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για το κρίσιμο περιβαλλοντικό αυτό θέμα. Ο κ. Γραφάκος τόνισε ότι θα γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα, για την αποκατάσταση της περιοχής, ανακοινώνοντας την ρητή απόφαση του Υπουργείου να συνδράμει με κάθε τρόπο.

Όπως φαίνεται, το Υπουργείο έχει αποφασίσει να δώσει οριστικά τέλος και η ανακοίνωση από τον κ. Γραφάκο έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από την Πρόεδρο της Επιτροπής, καθώς η κα. Αυγερινοπούλου έχει θέσει μετ’ επιτάσεως την ανάγκη για τη διευθέτηση του σοβαρού περιβαλλοντικού ζητήματος των αποβλήτων στην περιοχή και την αποκατάστασή της, τόσο
στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για το θέμα αυτό είχαν γίνει πολλές επαφές τα προηγούμενα χρόνια και τώρα φαίνεται πως είμαστε κοντά στην λύση. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι τον Φεβρουάριο είχε έρθει στο Ποτόκι ο τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Πέτρος Βαρελίδης για αυτοψία στα 100.000 δεματοποιήμενα με πλαστικό περίβλημα στερεά απορρίμματα που επί 12 χρόνια σαπίζουν και αποτελούν κίνδυνο για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds