Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Παρουσίαση βιβλίου στα πλαίσια της επίσκεψης των Κυπρίων στην Ηλεία

νμδνμδφ

Βουρκωμένα μάτια στο «ευχαριστώ» των Κυπρίων προς τους Ηλείους

Ένα εξαιρετικό βιβλίο της Νιόβης Κερκίδου  το οποίο πραγματεύεται τη μεταφορά και τη φιλοξενία παιδιών σε εκκλησιαστικά ιδρύματα, αλλά και σε ανάδοχες οικογένειες στην Ηλεία, αμέσως μετά τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 παρουσιάσθηκε σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης στη Βιβλιοθήκη Πύργου.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στα πλαίσια της επίσκεψης της αποστολής των Κυπρίων στην Ηλεία, προκειμένου να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους  προς τον ηλειακό λαό, για την αγάπη και την γενναιοδωρία που έδειξε εκείνα τα δύσκολα χρόνια, όπου έφυγαν από την αγκαλιά της οικογένειάς τους προκειμένου να γλιτώσουν από τις θηριωδίες των Τούρκων.

μχνμφχ

Στην κατάμεστη αίθουσα της κεντρικής βιβλιοθήκης Πύργου, παραβρέθηκαν και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος Β, ο επίσκοπος Αμαθούντος κ.κ. Νικόλαος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας & Ωλένης κ. Φιλάρετος Σπανόπουλος, η εκπρόσωπος του υπουργείου παιδείας της Κύπρου κα Καλλιόπη Πούγιουρου, ο πρόεδρος της βιβλιοθήκης κ. Γιάννης Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πηνειού κ. Σπύρος Βασιλείου, ο επικεφαλής της Ομάδας Πρωτοβουλίας Φιλοξενηθέντων Παιδιών εκ Κύπρου 1974 κ. Ανδρέας Θεοδοσίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού – Παράρτημα Ηλείας, κ. Ζώης Υφαντής (πλοίαρχος ε.α), ο Λοχαγός ε.α. Κ. Αθανάσιος Τσιγκρέλης πρόεδρος παραρτήματος ΕΑΑΣ Νόμου Ηλείας, κ.α

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν ο κ. Μιχάλης Μιχαήλ και η κα Χριστίνα Λαζάρου, ενώ για το βιβλίο της Νιόβης Κερκίδου μίλησαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος Β, ο πρόεδρος της βιβλιοθήκης κ. Γιάννης Νικολόπουλος, ο κ. Ανδρέας Θεοδοσίου και η κα. Καλλιόπη Μπούγιουρου.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

thermo knauf

This will close in 20 seconds