Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

ΠΔΕ: Ο  Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης στην Ελβετική Πρεσβεία για την αναβίωση του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο

image 28 23

Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης συμμετείχε σε ημερίδα για την αναβίωση του παλιού μετρικού σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο και στη Δυτική Ελλάδα, που έφτιαξε ο Χαρίλαος Τρικούπης.

image 28 23

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταφορών, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του ΟΣΕ, της ΓΑΙΑΟΣΕ καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και των πολιτών.

«Αναγνωρίστηκε η πιθανή συμβολή της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στις τοπικές επιβατικές μεταφορές, στην αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών και των οικισμών και στην αξιοποίηση βιώσιμων τεχνολογιών. Προσωπικά δεσμεύθηκα για τη στήριξη της ΠΔΕ τόσο χρηματοοικονομικά όσο και συντονιστικά και πολιτικά στην ανάπτυξη των τοπικών σιδηροδρομικών δικτύων αλλά και γενικότερα τη θετική στάση μας στην ιδέα και σε παρόμοιες πρωτοβουλίες. Όπως ανέφερα, θεωρώ απαραίτητη την  ανάπτυξη, ταυτόχρονα, της μετρικής γραμμής ποδηλατοδρόμων και τοπικών δικτύων τουρισμού και πολιτισμού», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Τέλος, συμμετείχαν εμπειρογνώμονες σε θέματα σιδηροδρόμων και χωροταξίας από την Ελβετία, εκπρόσωποι της Ελβετικής βιομηχανίας και εκπρόσωποι των ορεινών σιδηροδρόμων της Ελβετίας (RhaetianRailways), οι οποίοι συζήτησαν διάφορες πτυχές και προκλήσεις που συνδέονται με μια πιθανή ενεργοποίηση του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds