Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
locomotive gif output g3t4JV

Περίεργα σχήματα στo Λεβεντοχώρι Ηλείας – Τι κρύβεται πίσω – VIDEO

perierga sximata 696x382
investment red long banner

– Τι κρύβεται πίσω από τα περίεργα σχήματα στο Λεβεντοχώρι Ηλείας

Δεν έχουν αναφερθεί απο καμιά έρευνα και ίσως δηλώνουν ερείπια αρχαίου οικισμού η λατομείου.

Το Λεβεντοχώρι Ηλείας βρίσκεται προς τα παράλια του Ιονίου, νότια του ποταμού Ιάρδανου (Κυράς Λιβάδι) και είναι κτισμένο στους πρόποδες ενός χαμηλού λόφου. Βρίσκεται ανάμεσα στην Σκαφιδιά και στον Αγίου Ανδρέα (Αρχαία Φειά) σε όλη την ακτογραμμή τα σχήματα συνεχίζουν.

Περίεργα σχήματα που δεν έχουν αναφερθεί απο καμιά έρευνα και ίσως δηλώνουν ερείπια αρχαίου οικισμού η λατομείου ή κατα την έρευνα στο αρχαίο μονοπάτι στην αδιάλειπτη κατοίκηση από τα νεολιθικά ως τα μεσαιωνικά χρόνια.

Τα σχήματα αυτά είναι διάσπαρτα από τη Σκαφιδιά έως τον Άγιο Ανδρέα, περιοχή όπου στην αρχαιότητα δέσποζε η πόλη Φειά που καταστράφηκε το 650 μ.Χ. από σεισμό και ένα σημαντικό τμήμα του αρχαίου λιμανιού που βρίσκονταν στην περιοχή, καταποντίστηκε.

Ωστόσο όσα αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν στην περιοχή, ήταν ασήμαντα. Εικάζεται ότι το υλικό χρησιμοποιήθηκε και για την κατασκευή κτιρίων στην Αρχαία Ολυμπία. Η μεταφορά γίνονταν πλωτά, μέσω του Αλφειού ποταμού, του οποίου η εκβολή την περίοδο εκείνη ήταν στην περιοχή της Σκαφιδιάς, σύμφωνα με τον Θουκυδίδη και άλλους ιστορικούς της εποχής.

Υ.Γ. ΗΝ. Οι αρχαιολόγοι αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για αρχαίο λατομείο. Τέτοια είναι διάσπαρτα από Σκαφιδιά έως Άγιο Ανδρέα,περιοχή όπου στην αρχαιότητα δέσποζε η πόλη Φειά,που καταστράφηκε το 650 μχ,από σεισμό και ένα σημαντικό τμήμα του αρχαίου λιμανιού,που βρίσκονταν στον Άγιο Ανδρέα, καταποντίστηκε. Ωστόσο ό,τι αρχαιολογικά ευρήματα ευρέθησαν στην περιοχή, ήταν ασήμαντα. Εικάζεται ότι το υλικό χρησιμοποιήθηκε,εκτός των άλλων και για την κατασκευή κτιρίων στην Αρχαία Ολυμπία. Η μεταφορά γίνονταν πλωτά,μέσω του Αλφειού ποταμού,του οποίου η εκβολή την περίοδο εκείνη,σύμφωνα με τον Θουκυδίδη και άλλους ιστορικούς, ήταν στην περιοχή της Σκαφιδιάς,εκεί που εκβάλει τώρα ο Ιάρδανος.

με πληροφορίες από anagnostis

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

GIANNIKOPOULOS ELAIOTRIBIO 2X5 copy(1)

This will close in 20 seconds