Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

«Ψηστήρι» στους Συμβολαιογράφους

ripes iliakanea

-Ο Πρωθυπουργός, στη εβδομαδιαία ενημέρωση μέσω Facebook, έκανε ειδική μνεία για την πρώτη ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτου, στη Θεσσαλονίκη, για την οποία χρειάστηκαν μόλις 14 λεπτά. Μετά μίλησε για το «κολοσσιαίο έργο» ψηφιοποίησης των 390 υποθηκοφυλακείων της χώρας που ξεκίνησε από καταστήματα της Νέας Σμύρνης, της Σαλαμίνας και του Βύρωνα, ενώ έως το τέλος Ιουνίου αναμένεται να έχει ψηφιοποιηθεί το αρχείο όλων των υποθηκοφυλακείων Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Τον τελευταίο καιρό,  ο υφυπουργός Κυρανάκης μαζί με τον Πρόεδρο του Κτηματολογίου Στ. Σακαρέτσιο, επισκέπτονται έναν-έναν τους Συμβολαιογραφικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να μυήσουν τους συμβολαιογράφους στο akinita.gov.gr τη νέα εφαρμογή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που επιτρέπει μεταγραφή ακινήτου στο Κτηματολόγιο, σε μία εργάσιμη ημέρα (αντί για ένα χρόνο που έκανε μέχρι σήμερα).

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos