Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Σε Πύργο, Κατάκολο και Αμαλιάδα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γ.Φλωρίδης

IMG 9041

-Αναδείχθηκαν ουσιαστικά ζητήματα κατά την επίσκεψη του Υ. Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδη στην Ηλεία

«Διαψεύδονται όσοι σκόπιμα κινδυνολογούσαν»

-Ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Α. Νικολακόπουλος, για την λειτουργία των Πρωτοδικείων της Ηλείας

IMG 9069

«Η πολιτική εκμετάλλευση και τα ψεύδη που αναπτύχθηκαν και αναπαρήχθησαν κατά κόρον σχετικά με το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, κατέρρευσαν πανηγυρικά, μετά και την επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Γιώργου Φλωρίδη στην Ηλεία, αλλά και με την ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου, που είναι σαφές και ξεκάθαρο και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Οι επισκέψεις στα Πρωτοδικεία Ηλείας και Αμαλιάδας και οι απαραίτητες διευκρινήσεις που έδωσε ο Υπουργός, για ζητήματα που ήδη είναι γνωστά και έπρεπε όλοι να γνωρίζουν, καθιστούν ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο δεν καταργεί και δεν υποβαθμίζει κανένα Πρωτοδικείο. Βασικός γνώμονας των αλλαγών που γίνονται είναι η ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και μέριμνά μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Καλό είναι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης να κάνουν ουσιαστικές προτάσεις ως προς την επιτάχυνση απονομής τη δικαιοσύνης και την αναβάθμιση της ποιότητάς της και να μην επενδύουν στα ψέματα και την παραπληροφόρηση, γιατί αυτά διαψεύδονται από την πραγματικότητα. Έχουν καταρρεύσει εδώ και καιρό τα ψέματα, αυτό επιβεβαιώθηκε με την ψήφιση του νόμου αλλά και σήμερα.

IMG 9098

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες επισκέψεις μας στο νομό, τόσο στο λιμάνι του Κατακόλου όπου συναντηθήκαμε με επαγγελματίες της περιοχής, όσο και στο Επιμελητήριο Ηλείας στη συνάντησή μας με τους φορείς, αναδείχθηκε η σημασία περαιτέρω ενίσχυσης του λιμένα Κατακόλου, που είναι ένα από τα καλύτερα λιμάνια της χώρας, με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό και στην ενθάρρυνση που πρέπει να δοθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Πρόκειται για θέματα που θα τα δούμε επισταμένα το επόμενο διάστημα.

 Για τις επόμενες ημέρες προτεραιότητα αποτελούν οι Ευρωεκλογές και αυτό που εξηγήσαμε και στην σημερινή μας περιοδεία είναι η κρισιμότητα αυτών των εκλογών, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την πορεία και τη θέση της χώρας μας στην Ευρώπη. Επιδιώκουμε μία ενωμένη Ευρώπη, με κοινές πολιτικές σε όλα τα επίπεδα και σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν το διακύβευμα αυτών των εκλογών και να επιλέξουν για μία σταθερή Ευρώπη, για την ανοδική πορεία της χώρας μας εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας».

IMG 9033

Δήμος Πύργου: Συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη και του Δημάρχου Πύργου Στάθη Καννή

image 4 49

Ο Δημ. Πύργου και ο Υπ. Δικαιοσύνης συνδέονται με μακρόχρονη φιλία

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Φλωρίδη και του Δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμαρχος Πύργου και ο Υπουργός Δικαιοσύνης συνδέονται με μακρόχρονη φιλία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη στο γραφείο του Δημάρχου, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Δημήτρη Μεσσαλά, του Αντιδημάρχου κ. Νίκου Θεοδώρου και του Ειδικού Συμβούλου-Δικηγόρου κ Γιώργου Κονταξή, τέθηκαν θέματα που αφορούν τον Δήμο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΛΩΡΙΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

447895092 843880697770128 4244897579569506426 n

Το κρίσιμο θέμα του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας έθεσε σε όλους τους τόνους στον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Το θέμα του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και οι αλλαγές που επήλθαν στο δικαστικό χάρτη με το νέο νομοσχέδιο, το οποίο το μετέτρεψε από αυτόνομο πρωτοδικείο σε παράλληλη έδρα του πρωτοδικείου Ηλείας και θα τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, έθεσε μετ’ επιτάσεως ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη, κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας υποδέχθηκε τον υπουργό στο γραφείο του μαζί με μέλη της δημοτικής του αρχής, με το θέμα το πρωτοδικείου να αποτελεί το βασικό ζήτημα και στο υπόμνημα των επτά σημείων που παρέδωσε ο κύριος Χριστοδουλόπουλος στον κυβερνητικό παράγοντα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, «Αν και το δικό μας Πρωτοδικείο ήταν ένα από τα παλαιότερα και τα ελάχιστα στη χώρα που δικαιολογούσε από τον όγκο των υποθέσεων τις οποίες καθημερινά διαχειρίζεται, την εξαίρεσή του από το νομοσχέδιο, μετατράπηκε σε παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Ηλείας που εδρεύει στον Πύργο.

Πιστεύουμε ότι δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν τα πραγματικά δεδομένα που θέσαμε μαζί με το σύνολο των φορέων της Βόρειας Ηλείας και πλέον φοβόμαστε ότι σταδιακά θα επέλθει η απαξίωσή του, όπως ακριβώς συνέβη μετά την ενοποίηση των διοικήσεων των Νοσοκομείων Ηλείας, το 2012 όπου οδήγησε μέσα σε μία δεκαετία σε υπολειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας».

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ζήτησε την κάλυψη των οργανικών θέσεων με δικαστικούς υπαλλήλους και την ύπαρξη σε μόνιμη βάση εισαγγελίας στην Αμαλιάδα, αφού αυτό θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για να δικαιολογήσει την αυτόνομη ύπαρξή του, εντός της παράλληλης έδρας.

«Η στελέχωση κρίνεται επιβεβλημένη από το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στο πρωτοδικείο, βρίσκονται κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης», κατέληξε ο Δήμαρχος Ήλιδας.

Κατά τη συζήτηση ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε πως όλα αυτά είναι διευθετημένα και δεν θα δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ ανέφερε ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά και για την ενίσχυσή του με προσωπικό.

Εκτός του Πρωτοδικείου, ο κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος στο υπόμνημα έθεσε και το σοβαρό ζήτημα του περιφερειακού δρόμου που τίθεται εν αμφιβόλω, του Δημαρχιακού Μεγάρου μετά την απαξίωση του Λαζαράκειου μεγάρου, την ανάπτυξη της Αρχαίας Ήλιδας, τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, τη μη ύπαρξη σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το 2022 και τα μεγάλα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στην Ηλεία συνολικά.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 06 17 09 55 56 284 οδειο24

This will close in 20 seconds