Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Στη Γαστούνη η «σκυτάλη» των αποκριάτικων εκδηλώσεων- Σε πρώτο πλάνο τα παιδιά

image 44 6

Δήμος Πηνειού: Στη Γαστούνη η «σκυτάλη» των αποκριάτικων εκδηλώσεων- Σε πρώτο πλάνο τα παιδιά

Σε πρώτο πλάνο τα παιδιά

Με γέλια και παιδικά χαμόγελα αναμένεται να γεμίσει η πλατεία Ελευθερίας στη Γαστούνη νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαρτίου. Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Πηνειού έχει προγραμματιστεί μια σειρά παράλληλων δράσεων αφιερωμένες στα παιδιά που πρόκειται να μετατρέψουν την καρδιά της πόλης σε ένα μικρό πανηγύρι διασκέδασης και ξεφαντώματος.

Η πλατεία Ελευθερίας θα υποδεχθεί τα παιδιά στις 04:00 μ.μ. με μία πανδαισία μουσικής και χρωμάτων. Σε πρώτο πλάνο οι αποκριάτικοι ξυλοπόδαροι και οι ζογκλέρ, η επιβλητική παρουσία και τα πειράγματα των οποίων θα προσελκύσουν τα βλέμματα μικρών και μεγάλων ενώ θα χαρίσουν απλόχερα χαμόγελα. Την ίδια στιγμή χιλιάδες φυσαλίδες αναμένεται να αγκαλιάσουν την πλατεία και να τη μετατρέψουν σε ένα τεράστιο χώρο διασκέδασης και ξεφαντώματος· το GrandeShow σαπουνόφουσκας θα δημιουργήσει ένα μοναδικό υπερθέαμα και θα ενισχύσει την εορταστική διάθεση.

Από τις εκδηλώσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν δράσεις που αφορούν τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών· μαθητές και μαθήτριες θα παροτρυνθούν να εξωτερικεύσουν την αποκριάτικη διάθεσή τους μέσω του παιχνιδιού και της ζωγραφικής. Ειδικότερα, στην πλατεία πρόκειται να τους περιμένουν όλα τα απαραίτητα σύνεργα ζωγραφικής –πινέλα, χρώματα, επιφάνειες κλπ- προκειμένου να φιλοτεχνήσουν με αγάπη και φαντασία αποκριάτικες μάσκες. Οι παιδικές δημιουργίες πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για τον στολισμό της πόλης.

Σημειώνεται ότι το αμέσως επόμενο «ραντεβού» του Δήμου Πηνειού με τους μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 7 Μαρτίου στο Τραγανό· λίγο μετά τις 18:00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πλατεία που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, η τελετή έναρξης του 27ου Τραγανέικου Καρναβαλιού.

image 44 6

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds