Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός – Οι τρεις προτεραιότητες της Ελλάδας

hleia nea mitsotakis europe 768x512

Ο πρωθυπουργός θα πάρει μέρος σε λίγη ώρα σε πρόγευμα εργασίας του ΕΛΚ ενώ σήμερα (14/12/2023) ξεκινά η ιδιαίτερα κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ καθώς στην ατζέντα ξεχωρίζει η αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (2021-27), με τις χώρες να καλούνται να βρουν την χρυσή τομή, ώστε να επέλθει συμβιβασμός ως προς τις προτεραιότητες και την κατανομή των πόρων για τα επόμενα χρόνια.

Η Ελλάδα προσέρχεται στις συζητήσεις με τρεις προτεραιότητες: τη μετανάστευση, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και τις ευελιξίες της περιόδου 2014-2020 ώστε να μην χαθούν πόροι και να εισρεύσουν περισσότερα κεφάλαια μέσω της «συνοχής». Ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η χρηματοδότηση για την Ουκρανία αν δεν προβλέπονται στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό αυξημένοι πόροι για το μεταναστευτικό και τις φυσικές καταστροφές.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds