Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Στην 80η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ο Νεκτάριος Φαρμάκης

20231213 ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (1)

Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 80η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων παραβρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης, δήλωσε τα εξής: «Ο λόφος του Καπή, εδώ στα Καλάβρυτα, διηγείται μία τραγική ιστορία με σημαντικά διδάγματα. Είναι το δίδαγμα του ολέθρου που έχει κάθε πόλεμος, ειδικά σε βάρος των αθώων και των αμάχων. Είναι το δίδαγμα της αξίας που έχει η ειρήνη και ο σεβασμός στην εθνική ανεξαρτησία. Είναι, ακόμα, το δίδαγμα της πολύτιμης και πανάκριβης λευτεριάς των Ελλήνων, για την οποία χύθηκαν ποταμοί αίματος.

Το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, μία μαύρη τρύπα στην ιστορία της ανθρωπότητας, είναι ταυτόχρονα ένας αιώνιος φάρος μνήμης και τιμής. Προσκυνούμε όσους χάθηκαν. Τα ματωμένα χώματα είναι τα λεύτερα χώματα μιας πατρίδας που πάντα θα υπερασπιζόμαστε!»

20231213 ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 3

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds