Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Αλέξης Καστρινός: “Ντροπή και μόνο Ντροπή…” (για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στη Γαστούνη)

ethnikigasouniclosed

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο νέος δήμαρχος Πηνειού

instagram

Για το “λουκέτο” στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Γαστούνη έχει γίνει πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα. Με σημερινή του ανάρτηση ο νέος δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός έγραψε το παρακάτω σχόλιο σε ανάρτηση που έκανε στο fb χρησιμοποιώντας και τη σχετική φωτο:

“Μήπως το κλείσιμο του καταστήματος της ΕΤΕ Γαστούνης είναι στο πλαίσιο της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της Τράπεζας…

Μπορεί σε λίγο καιρό να μας μιλάνε για δεντροφυτεύσεις και λοιπές δράσεις στο πλαίσιο των προσφορών – χορηγιών τους…

Ντροπή και μόνο Ντροπή…”

Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Καστρινός είχε κάνει μια ακόμα ανάρτηση (στις 26 Οκτωβρίου 2023), όπου ανέφερε τα εξής:

Ταπείνωση, Κακοποίηση και Τιμωρία ενός ολόκληρου Δήμου…

Η πληροφόρηση που κυριάρχησε σήμερα (26-10-2023) περί κλεισίματος του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Γαστούνη στα μέσα περίπου του επόμενου μηνός (17-11-2023) μας γεμίζει απλόχερα απογοήτευση, θλίψη και στεναχώρια.

Η Γαστούνη μια πόλη 7.500 κατοίκων και έδρα του Καλλικρατικού Δήμου Πηνειού, αλλά και ένας ολόκληρος Δήμος 21.000 κατοίκων μένει πλέον χωρίς κανένα τραπεζικό κατάστημα.

Μια περιοχή αναπτυσσόμενη που έχει αγροτική παραγωγή, τουριστική δραστηριότητα, μεταποίηση αλλά και βιοτεχνική – βιομηχανική δράση σβήνεται από τον τραπεζικό χάρτη, προφανώς επειδή επικαλούνται κάποιοι στον τομέα διοίκησης του τραπεζικού συστήματος και της συγκεκριμένης τράπεζας (ως τελευταίας παραμένουσας ) ότι πρόκειται για ΄΄ δήθεν΄΄ μνημονιακή υποχρέωση – δέσμευση.

Τελικά η Τράπεζα της Ελλάδας πως αντιλαμβάνεται τον σχεδιασμό και την διάρθρωση των τραπεζικών καταστημάτων όταν σε άλλους αντίστοιχους Δήμους και ανάλογες πόλεις υπάρχουν πλήθος από αυτά…

Είναι χρέος όλων μας λοιπόν να αντιδράσουμε και να πιέσουμε να αλλάξει μία τέτοια καταδικαστική και υπονομευτική για την περιοχή μας απόφαση.

Ας αφήσουμε όλοι τα ευχολόγια, τις χαιρετούρες και τους καθωσπρεπισμούς και ας συναντηθούμε και συνταχθούμε σε ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό κέντρο , Δημοτική αρχή, Βουλευτές, Φορείς αλλά και πλήθος πολιτών για να δείξουμε ότι απέναντι από ΄΄ δήθεν ΄΄ μνημονιακές πολιτικές και καθυστερημένες λογικές υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν, να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν και όχι αραχνιασμένοι, κακοσχεδιασμένοι και σκελετωμένοι αριθμοί.

Αλέξης Αθ. Καστρινός

πρώην & νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πηνειού

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds