Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Σύλλογος εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας-Ζαχάρως: 24ωρη πανελλαδική απεργία Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

poe ota

Σύλλογος εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας-Ζαχάρως: 24ωρη πανελλαδική απεργία Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

– 11.00 π.μ.: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας – πλατεία Καραϊσκάκη
Με τη συμμετοχή του συνόλου των Αντιπροσώπων-Συνέδρων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 το 49ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Από κάθε γωνιά της χώρας, μέσω των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., εκφράστηκε η αγανάκτηση και δυσαρέσκεια των εργαζομένων για την συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για την περιφρονητική αντιμετώπιση των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) και μερίδας Αιρετών.

Η συνεχιζόμενη ακρίβεια που κατατρώει το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η οριζόντια αύξηση-κοροϊδία των σαράντα (40,00) ευρώ που εξανεμίζεται εν ριπή οφθαλμού, αφού οι πολυεθνικές έχουν εκτοξεύσει τις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης σε δυσθεώρητα ύψη με θεατή-τροχονόμο την κυβέρνηση, η έλλειψη προσωπικού σε όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δημιουργεί πλέον ανυπέρβλητα εμπόδια στην εξυπηρέτηση των Δημοτών, είναι η μουντή και εξαιρετικά δύσκολη καθημερινότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες συμβασιούχοι-«όμηροι», προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους με επαναλαμβανόμενες και πολλές φορές κακοπληρωμένες συμβάσεις. Παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες οδηγούνται μοιραία ξανά στην ανεργία, αφού ακόμα και όταν η Δικαιοσύνη αποφασίζει πως πρέπει να παραμείνουν στην δουλειά, οι ίδιοι «καταθέτουν» τον πενιχρό μισθό τους στους μεγαλοδικηγόρους, αφού η κυβέρνηση επιλεκτικά τους υποχρεώνει σε εξάντληση κάθε ένδικου μέσου έως ότου απολυθούν!!

Η κατάσταση αυτή έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Γι’ αυτό, με ΟΜΟΦΩΝΗ Απόφαση το 49ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκήρυξε την πραγματοποίηση 24ΩΡΗΣ Πανελλαδικής Απεργίας την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 και καλεί σε Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.

Ομόφωνα επίσης αποφάσισε στους επόμενους έξη (6) μήνες να πραγματοποιηθεί ΕΚΤΑΚΤΟ Καταστατικό Συνέδριο προκειμένου να συναποφασιστούν εκείνες οι Καταστατικές Αλλαγές που είναι αναγκαίες και επίκαιρες για ένα μαχητικό και διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων θα καθορίσει το μέλλον τους!!!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου -Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως θα συμμετάσχει στην Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και απευθύνει κάλεσμα ενότητας και αγώνα σε όλους. Διότι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ταξική ενότητα, ο αγώνας και η μαζική συμμετοχή όλων των δυνάμεων της εργασίας είναι ο μοναδικός δρόμος για την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Για :

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Ο Σύλλογός μας θα μισθώσει λεωφορείο για τη δωρεάν μεταφορά των μελών του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Πρόεδρο και το Γραμματέα του Συλλόγου μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds