Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Συνέντευξη Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην ηλεκτρονική εφημερίδα POLITICAL και τον δημοσιογράφο Αντώνη Αντωνόπουλο

mail

Συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα POLITICAL και τον δημοσιογράφο Αντώνη Αντωνόπουλο

-Δυο νομοσχέδια “ταρακούνησαν για τα καλά” το ΠΑΣΟΚ. Τι δεν πήγε καλά και βγήκε προς τα έξω μια εικόνα ρήγματος στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής σας ομάδας; 

Η δύναμη του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα οι ιδέες του και το στελεχιακό δυναμικό του. Ο διάλογος που γινόταν πάντα στο εσωτερικό του και στο τέλος η συντεταγμένη πορεία του από όλους.
Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσα ένα διαφορετικό πλαίσιο στρατηγικής που πρέπει να αντιμετωπιστεί η ΝΔ, με στόχο τη νίκη στις Ευρωεκλογές.

 -Σε πρόσφατη συνέντευξη σας  δηλώσατε ότι έχετε μια διαφορετική άποψη σχετικά με το πώς μπορούν να αναδεικνύονται κάποια θέματα.  Το πρόβλημα  που εντοπίζετε είναι επικοινωνιακό, δομικό ή και τα δυο; 

Έχω μια διαφορετική άποψη – αντίληψη για το πως πρέπει να κινηθεί πολιτικά το ΠΑΣΟΚ και την έλεγα από την αρχή με σαφήνεια και στον Πρόεδρο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ποτέ δεν έκρυψα τις απόψεις μου. Αυτό που θέλω είναι να μεγαλώσει η παράταξή μου και αυτό θα το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αξιοποιήσει θετικά και να τις συνδέσει στο εσωτερικό του κόμματος για να έχει καλό αποτέλεσμα στις εκλογές. Σήμερα, αυτό που πρέπει όλοι να αξιολογήσουμε είναι το εξής: εάν θέλουμε να υπάρχει ένας πόλος απέναντι στη ΝΔ όπου θα τον εμπιστευτούν οι πολίτες ώστε να μπορέσει να είναι χρήσιμος και για τη χώρα και για τη δημοκρατία. Εγώ λέω ναι! Γι’ αυτό θα αγωνιστώ να είναι το ΠΑΣΟΚ. Τα υπόλοιπα θα τα αποφασίσει ο κόσμος με την ψήφο του. 

-Γιατί η δημοσκοπική εικόνα του ΠΑΣΟΚ μοιάζει να είναι “παγωμένη”; 

Η προσπάθειά μας στο ΠΑΣΟΚ είναι να δώσουμε μια μάχη και να μπορέσουμε να βρούμε το στρατηγικό πλαίσιο στο οποίο να μπορούμε να κερδίσουμε όχι απλά από τη φθορά των άλλων, αλλά τη θετική ψήφο και να είμαστε πραγματικά ο άλλος πόλος, ο αντίπαλος της ΝΔ, όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια.  Τη φθορά που έχει υποστεί η ΝΔ, λόγω ακρίβειας στα τρόφιμα, αισχροκέρδειας στις τράπεζες, υποβάθμισης του ΕΣΥ, δεν μπορούν να την οικειοποιηθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ. Και πιστεύω ότι το μοναδικό κόμμα που μπορεί και πρέπει να το κάνει, είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε ο κόσμος να μας εμπιστευτεί. Οι άνθρωποι που έμειναν σπίτι τους και δεν πήγαν να ψηφίσουν πρέπει να ακούσουν τις προτάσεις μας και να έρθουν μαζί μας.


-Πως “βλέπετε” τα δρώμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ; 

Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει εδώ και καιρό μεγάλη κρίση. Έχει χάσει περίπου πάνω από 20% της εκλογικής του δύναμης. Διασπάστηκε. Κατά την άποψή μου προσπαθεί να βρει την ιδεολογική και πολιτική του ταυτότητα με βάση και το νέο Αρχηγό του! Δύσκολη εξίσωση. Ας μείνω σε αυτά! Το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κρίνει τους πάντες!

-Ποιο είναι το μήνυμα που πρέπει να εκπέμπει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος σας ; 

Οι Ευρωεκλογές είναι οι προκριματικές για τις εθνικές. Το μήνυμα είναι ότι θέλουμε να «παίξουμε» στον τελικό των Εθνικών με τη ΝΔ και όχι να «παίξουμε» στο μικρό τελικό με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα και η Δημοκρατία, έχουν ανάγκη από μια αξιωματική αντιπολίτευση που να έχει προοπτική να γίνει Κυβέρνηση.
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει η ελπίδα του κόσμου, ότι μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ.
Το Ευρωψηφοδέλτιο πρέπει να σηματοδοτεί με τους υποψήφιους, όλα όσα εκπροσωπεί ο χώρος της κεντροαριστεράς. Μια σύνθεση προσώπων που θα στείλουν μήνυμα ενότητας, προοπτικής και νίκης.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos