Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ PFANTOM-F4 ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΣΤΙΣ 30/01/23

417498109 122117557580177802 2528619771209845640 n

Ο Δήμαρχος Πύργου Στ. Καννής δεν ξέχασε την ηθική δέσμευση του στους γονείς του Μιχαήλ Τουρούτσικα

Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κατάκολο, η επιμνημόσυνη δέηση για τους δύο πιλότους, τον Ευστάθιο Τσιτλακίδη και το Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που χάθηκαν στις 30 Ιανουαρίου του 2023, όταν το μαχητικό αεροπλάνο στο οποίο ήσαν κυβερνήτες έπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην περιοχή.

Μία πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύργου κ Στάθη Καννή ο οποίος υλοποίησε τη ηθική δέσμευση που είχε δώσει στους γονείς του Υποσμηναγού Τουρούτσικα, όταν είχε παραβρεθεί στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του συγκυβερνήτη του Phantom-F4, που έγινε το Δεκέμβριο του 2023 στη Τρίπολη.

Την ικανοποίησή τους για το γεγονός πως ο Δήμος Πύργου δεν ξέχασε τον ήρωα πιλότο από την Αρκαδία εξέφρασαν η μητέρα και οι συγγενείς του φύλακα των αιθέρων από το γειτονικό νομό, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος.

Ο ποιμενάρχης Ηλείας και Ωλένης μίλησε για την θυσία των δύο πιλότων και επεσήμανε πως έβαλαν την πατρίδα τους πάνω και από την ίδια τους τη ζωή, πιστοί στα ιδανικά και τις αξίες της Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής απευθυνόμενος προς τους γονείς του Υποσμηναγού από την Αρκαδία τους είπε πως πρέπει υπερήφανοι για το παιδί τους.

«Θεωρήσαμε χρέος ως δημοτική αρχή να τελέσουμε αυτή την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των δύο παιδιών του Μάριου – Μιχαήλ και του Ευσταθίου που με το αίμα τους «αγίασαν» τα νερά του Κατακόλου πέρυσι τέτοια ημέρα.

Δύο παλικάρια χάθηκαν για την πατρίδα. Δύο παλικάρια που αψήφησαν τον θάνατο υπηρετώντας τα ιδανικά και τις αξίες που ορκίστηκαν να υπηρετήσουν. Είμαστε ευγνώμονες», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ Καννής

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds