Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

θα εισπράξει ζεστό χρήμα η Ολυμπία οδός για την κατασκευή του Πάτρα – Πύργος

road dromos

Το ποσό των 27, 5 εκατομμυρίων ευρώ θα εισπράξει η Ολυμπία οδός για την κατασκευή του Πάτρα – Πύργος.

Πρόκειται για την πληρωμή της 3ης δόσης της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου, που υπέγραψε τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα κονδύλια χορηγούνται στην κοινοπραξία του έργου, με την επίτευξη ενός από τα ορόσημα που είναι η ολοκλήρωση του 25%.

Το Πάτρα – Πύργος κατασκευάζεται από τις εταιρείες Άκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΑΒΑΞ με στόχο στο τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί το 30% του οδικού άξονα και να φτάσει το 40% την προσεχή Άνοιξη.

Το προηγούμενο διάστημα τα τρία τμήματα του αυτοκινητόδρομου εμφάνισαν σημαντικές αποκλίσεις ως προς την πρόοδο κατασκευής, εξέλιξη που αποδίδεται στις μεγάλες καθυστερήσεις που εμφάνιζε η εργολαβία του Άκτωρα. Τ

ο τελευταίο διάστημα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρυθμοί έχουν αρχίσει να ομαλοποιούνται, ως αποτέλεσμα και της μετοχικής αλλαγής της εταιρείας.

Συνολικά, η χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου για το οδικό έργο που έχει ενσωματωθεί στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού ανέρχεται σε 216,6 εκατομμύρια ευρώ. 

Για το Πάτρα – Πύργος η κοινοπραξία έχει καταφύγει στη διαιτησία από τον περασμένο Μάιο ζητώντας την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του έργου λόγω αύξησης του κόστους ενέργειας αλλά και των τιμών των υλικών.

Το σχετικό αίτημα, το οποίο αποτιμάται σε αποζημιώσεις έως και 90 εκατ. ευρώ είχε απορριφθεί από το Δημόσιο και είναι σε εξέλιξη η διαιτησία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds