Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Το κρίσιμο ζήτημα του αρδευτικού δικτύου στην Ηλεία και των χρεών των ΤΟΕΒ επαναφέρει στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός

kalamatianosdion

Το κρίσιμο ζήτημα του αρδευτικού δικτύου στην Ηλεία και των χρεών των ΤΟΕΒ επαναφέρει στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, με σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως επισημαίνει ο Ηλείος Βουλευτής, «η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου της Ηλείας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τον νομό, καθώς θα συμβάλει στην εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων, μειώνοντας συγχρόνως το κόστος άρδευσης. Δυστυχώς, όμως, ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, η υπογειοποίηση του ΤOEB Γαστούνης, καθυστερεί εδώ και 4,5 χρόνια. Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να εντάξει την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης στη δράση 4.3.1 «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του ΠΑΑ 2014-2020, με προϋπολογισμό 17.420.000 ευρώ και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση (δημοσίευση πράξης στις 2-7-2019). Έκτοτε, έχουν περάσει 4,5 χρόνια και ακόμα δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του σημαντικού αυτού αρδευτικού έργου για την Ηλεία. Αυτό επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης, εκφράζοντας φόβο ακόμα και οριστικής απώλειας του έργου».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

happyday0324

This will close in 20 seconds