Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Το πλοίο Belem με την Ολυμπιακή φλόγα πέρασε από το στενό της Μεσσήνης, στην Σικελία

belemsesile

Το πλοίο Belem, το οποίο μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα στην Μασσαλία, πέρασε από το στενό της Μεσσήνης, στην Σικελία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γαλλικό πλοίο Belem, το οποίο μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα στην Μασσαλία, πέρασε χθες από το στενό της Μεσσήνης, το οποίο χωρίζει την Σικελία από την ηπειρωτική Ιταλία.

H ιταλική ακτοφυλακή παρείχε κάθε αναγκαία υποστήριξη, με εναέρια και πλωτά της μέσα, από την στιγμή που πρόκειται για ένα από τα σημεία με μεγαλύτερη θαλάσσια «κίνηση», σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα μέσα ενημέρωσης, στην Ρώμη, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός.
Υπενθυμίζεται ότι στην Μεσσήνη της Σικελίας άνθισε μεγάλη ελληνική κοινότητα, με ιδιαίτερα ενεργή δράση, μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα.

Παράλληλα, πριν λίγες ημέρες, το ιστιοφόρο Pytheas, το οποίο συνοδεύει την ολυμπιακή φλόγα στο ταξίδι της προς την Γαλλία, έφτασε στην Νότια Ιταλία.

Το ιστιοφόρο εισήλθε στο λιμάνι του Ρήγιου της Καλαβρίας, ακριβώς απέναντι από την Σικελία, και μετά από μια σύντομη στάση, συνέχισε το ταξίδι του προς την Γαλλία.

Η άφιξη του γαλλικού πλοίου Belem στην Μασσαλία, έχει οριστεί για τις 8 Μαΐου.

@Paris2024,ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds