Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Τρεις σεισμοί σε λίγες ώρες στην Κεφαλονιά

seismos

 Παρακολουθούμε το φαινόμενο, λέει ο Λέκκας

Προέρχονται από γνωστό εγκάρσιο ρήγμα στο τόξο του Ιονίου, τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ

Τρεις σεισμοί μεγέθους 3,9, 4,1 και 3,1 σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες την Παρασκευή (10/5) στην Κεφαλονία.

instagram

Ειδικότερα, η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 13.48 με επίκεντρο 5 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά από το Ληξούρι και εστιακό βάθος 15,2 χιλιόμετρα.

Η δεύτερη μεγέθους 4,1 Ρίχτερ στις 15.56, με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Ληξούρι και εστιακό βάθος 17 χιλιόμετρα.

Τέλος ο τρίτος σεισμός, σημειώθηκε 16.16, με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά από την Άσσο και εστιακό βάθος 15,8 χιλιόμετρα.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο protothema.gr, τόνισε ότι οι τρεις δονήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της φυσιολογικής για την περιοχή του Ιονίου σεισμικής δραστηριότητας. «Παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν εμπνέει ανησυχία» είπε ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε ότι οι δονήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ίδια τάξη μεγέθους. Εντοπίζονται να προέρχονται από γνωστό εγκάρσιο ρήγμα στο τόξο του Ιονίου.

protothema

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds