Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

26ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους: Συμπεριληπτικό εργαστήριο body music στην Πάτρα

Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων (ΠΟΜΑΜΕΑΔΕ-ΝΙΝ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας διοργανώνει στην Πάτρα από 20 έως 24 Νοεμβρίου συμπεριληπτικό βιωματικόεργαστήριο body music για μικτή ομάδα εφήβων, με ή χωρίς μορφές ακουστικής ή οπτικής αναπηρίας, με στόχο τη δημιουργία ενός καθολικά προσβάσιμου videodance.

Στο εργαστήριο με τίτλο “Κινούμενο σώμα που ηχεί και συνδέει”, η χορογράφος Γιώτα Πεκλάρη και η κινηματογραφίστρια Χρυσάνθη Μπαδέκα οδηγούν μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή, βιωματική́ και θεραπευτική́ εμπειρία, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακούοντες, μη ακούοντες, βλέποντες, μη βλέποντες, έφηβους, να συναντηθούν με αφορμή́ μια καλλιτεχνική́ δράση. 

Το εργαστήριο βασίζεται στη συμπεριληπτική μέθοδο CONNECTING BODY που αναπτύσσει από το 2018 η χορογράφος Γιώτα Πεκλάρη. Η μέθοδος δημιουργεί φυσικούς τόπους προσβασιμότητας και συμπερίληψης, φέρνοντας σε επαφή́ κοινωνικές ομάδες που στην καθημερινότητα επικοινωνούν σπάνια έως ποτέ. Ως βασικό εργαλείο χρησιμοποιεί το body music, μια εξωλεκτική γλώσσα συνύπαρξης και επικοινωνίας που στηρίζεται αποκλειστικά στη φωνή και την κίνηση του σώματος για την παραγωγή μουσικής.

Χρησιμοποιώντας τα πρωτοποριακά εργαλεία του CONNECTING BODY, συντίθεται το ηχο-κινητικό υλικό, προσβάσιμο σε όλα τα μέλη της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζεται το σενάριο του videodance, έχοντας εξαρχής ως πρόθεση την καθολική του προσβασιμότητα. Η ακουστική περιγραφή και ο υποτιτλισμός δεν θα “φορεθούν” μετά την ολοκλήρωσή του αλλά θα σχεδιαστούν και υλοποιηθούν από τα μέλη της ομάδας, προτρέποντάς τα να ανακαλύψουν νέους, δημιουργικούς τρόπους να αλληλοϋποστηρίζονται και να αλληλοσυμπληρώνονται.

Το εργαστήριο “Κινούμενο σώμα που ηχεί και συνδέει” οργανώνεται στο πλαίσιο του αφιερώματος του 26ου Φεστιβάλ Ολυμπίας «ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ», που υποστηρίζεται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας του ΕΣΠΑ και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων Με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds