Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Συμμετοχή στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

asaditk

Την Τρίτη 06 Φεβρουαρίου-2024 το 2ο Γυμνάσιο Πύργου συμμετείχε στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day). Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου συνήθως εορτάζεται τη δεύτερη ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Φεβρουαρίου κάθε χρόνο για την προώθηση της ασφαλούς και θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικά μεταξύ των παιδιών και των νέων.

Στο πλαίσιο αυτό, τμήματα του σχολείου συμμετείχαν στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση με ερωτήσεις –απαντήσεις και συζήτηση, προβολή βίντεο, οι μαθητές και οι μαθήτριες ευαισθητοποιήθηκαν, προβληματίστηκαν και ενημερώθηκαν για τις προκλήσεις, τους κινδύνους αλλά και τις ευκαιρίες από τη χρήση του διαδικτύου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκαν για το πως μπορούν να αναπτύξουν υπεύθυνη στάση στη χρήση του internet, να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με κριτική, να σέβονται τους άλλους στο διαδίκτυο, να προστατεύουν τη φήμη τους (και των άλλων) και να αναζητούν θετικές ευκαιρίες για δημιουργία, συμμετοχή και κοινή χρήση στο διαδίκτυο.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για τη δράση ήταν η κ. Μαρία Μπαντούνα, Διευθύντρια του σχολείου και ο κ. Ιωάννης Πετρόπουλος, πληροφορικής.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848iliakanealikeusomfacebook

This will close in 20 seconds