Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

5ο Balkans & BlackSea Forum

Balkans Black Sea Forum

5οBalkans&BlackSeaForum

Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, 15 Φεβρουαρίου 2024

Το 5οBalkans&BlackSeaForum, με θέμα TradingArteries&GlobalSupplyChainsatStake” («Εμπορικές αρτηρίες και παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες σε κίνδυνο»), λαμβάνει χώρα την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Η καθιερωμένη διεθνής αυτή συνάντηση πραγματοποιείται σε περίοδο κατά την οποία, πέρα από την συνεχιζόμενη για τρίτο χρόνο σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η νέα ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή όχι μόνο διαταράσσει τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες στην περιοχή, αλλά προκαλεί και τεράστιας κλίμακας αναστάτωση στις παγκόσμιες μεταφορές, στη ναυτιλία και στις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού.

Αποτέλεσμα των αναταράξεων αυτών είναι οι συνεχείς αυξήσεις τιμών προϊόντων και αγαθών, οι καθυστερήσεις μεταφοράς και παράδοσης προϊόντων, η ανησυχητική μείωση του κύκλου εργασιών συγκεκριμένων κλάδων, η αύξηση του πληθωρισμού και, κυρίως, η ενίσχυση του γενικότερου αισθήματος ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Τις εργασίες του 5ο Balkans & Black Sea Forum, που διεξάγεται με την συνεργασία της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, θα παρακολουθήσουν – κατόπιν πρόσκλησης – διπλωμάτες, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, επικεφαλής διεθνών οργανισμών και στελέχη επιχειρήσεων. Οι δύο κομβικές συνεδρίες επικεντρώνονται στην «Γεωπολιτική, Περιφερειακή Συνεργασία και οι Λιμένες της Ανατολικής Μεσογείου» η πρώτη, και στην «Νέα τάξη και τάσεις συνδεσιμότητας» η δεύτερη.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών είναι οι Γενικοί Γραμματείς του InternationalTransportForumITF του ΟΟΣΑ και της Διεθνούς Ένωσης Σιδηροδρόμων (UIC), κ.κ. Young Tae Kim και François Davenne, αντίστοιχα, ο Πρέσβης της Κίνας κ. Junzheng XIAO, ο Επικεφαλής Επενδυτικής Στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Λεκκός, ο Πρόεδρος του ΟΛΠ ΑΕ κ. Zenggang YU, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής από το ΥΠΕΞ του Καζακστάν Πρέσβης Nurgaliyev, η Σύμβουλος από την Γραμματεία Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας με τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης κ. Xiaoxi XIA, ο Γενικός Διευθυντής του FudanInstitute του Belt&RoadandGlobalGovernance κ. RenweiHUANG, η Αντιπρόεδρος από το Πανεπιστήμιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Κίνας κ.  Jisheng SUN, ο Αν. Γενικός Γραμματέας του ΟΣΕΠ Πρέσβης ε.τ. κ. Δημήτριος Ράλλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Λιμένα Καβάλας κ. Βλάχος, ο εκπρόσωπος του ΟΟΣΑγια την ΝΑ Ευρώπη κ. Bosshammer, κ.α. Τις εργασίες θα κυρήξει ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο Αν. Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Η γλώσσα του συνεδρίου θα είναι η αγγλική ενώ απόσπασμα των εργασιών θα είναι διαθέσιμο μετά την συνάντηση, στο YouTubeτου Balkans & Black Sea Forum

BBSF, BBSF2024ΠρόγραμμαΟμιλητές

Facebook  LinkedIn  Twitter  YouTube

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos