Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Αυτήν την παραλία, ποιος θα την πάρει;

ÁÍÏÉÎÉÁÔÉÊÇ ÇÌÅÑÁ ÌÅ ÂÏËÔÁ ÓÔÉÓ ÐÁÑÁËÉÅÓ ÔÙÍ ÍÏÔÉÙÍ ÐÑÏÁÓÔÅÉÙÍ ÔÇÓ ÁÈÇÍÁÓ

Σε μια βδομάδα από σήμερα, την Τετάρτη 15 Μαΐου, ολοκληρώνεται η διαδικασία δημοπράτησης των 1.600 περίπου εμπορικά αξιοποιήσιμων παραλιών της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για πρώτη φορά οι διαγωνισμοί για την εμπορική αξιοποίηση των παραλιών (καντίνες beach bar, εστιατόρια και καφέ) δεν γίνονται από τους δήμους αλλά αποκλειστικά από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος (e-Auctions).

Για πρώτη φορά, σε κάθε διαγωνισμό θα υπάρχει ένα ελάχιστο τίμημα που συνδέεται με τις αντικειμενικές αξίες και αυξημένο συντελεστή βαρύτητας ανάλογα με την περιοχή. Μέγιστη διάρκεια κάθε μίσθωσης είναι τα τρία χρόνια.

Αν δεν υπάρχει προσφορά τουλάχιστον με το κατώτατο μίσθωμα σε δύο δημοπρασίες, η παραχώρηση θα ματαιώνεται κι έτσι θα σταματήσει -ελπίζεται- η βιομηχανία παράδοσης των παραλιών σε φίλους και ημετέρους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις «σε φιλική τιμή».

Οι συμβάσεις παραχώρησης είναι πλέον τυποποιημένες, περιλαμβάνουν την έκταση που παραχωρείται σε μορφή πολυγώνου, τις ελάχιστες προδιαγραφές και υποχρεώσεις που προβλέπει ο νόμος, τη διάρκεια της μίσθωσης, το ύψος του μισθώματος.

Παράλληλα, ξεκινούν οι έλεγχοι για τις 200 «απάτητες παραλίες» που βρίσκονται σε περιοχές Natura και για τις οποίες απαγορεύεται η παραχώρηση και κατ’ επέκταση η τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλωστρών κ.λπ.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds