Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Αυξημένος κατά 19% ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2024 – Ν. Φαρμάκης: «Αύξηση έργου και πόροι ωφέλιμοι για την κοινωνία»

20231215 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (1)

Τον προϋπολογισμό του 2024 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην τελευταία του συνεδρίαση, με την παρούσα σύνθεση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023.

Το σύνολο του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 466.043.690,96 ευρώκαι για τις τρεις περιφερειακές ενότητες, παρουσιάζοντας αύξηση 19%, καθώς  για το 2023 το αντίστοιχο ποσό ήταν 390.388.972,37 ευρώ.

Συγκριτικά με τα αντίστοιχα ποσά του συνολικού προϋπολογισμού εσόδων και δαπανών από το 2019 έως και σήμερα καταγράφεται μία ανοδική πορεία η οποία καταδεικνύει και την αντίστοιχη ανοδική πορεία στην παραγωγή  έργου όπως επίσης την ανάληψη νέων έργων και δράσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το ταμειακό υπόλοιπο εκτιμάται σε  80.062.455,32 ευρώτην 31/12/2023.

Σημαντική είναι η εικόνα σε σχέση με τα πληρωμένα παραστατικά, καθώς μέχρι και την 30/11/2023 ανέρχονται στο ποσό των 173.486.157,41 ευρώ αυξημένα κατά 8%, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι υπολογίζονται σε 475.304,54 ευρώ οι πληρωμές ανά ημέρα.

Η ανοδική πορεία των πληρωμών, όπως εξήγησε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Ανδρέας Φίλιας, επιτεύχθηκε με την οργάνωση των ταμειακών υπηρεσιών ανά περιφερειακή ενότητα και αναδεικνύει την επιτυχή προσπάθεια για διάχυση των εσόδων προς την κάλυψη των δαπανών που δημιουργήθηκαν, «μία δέσμευση ως προς την τακτοποίηση υποχρεώσεων της υπηρεσίας και διάχυση προς την κοινωνία της απαιτούμενης ρευστότητας, ως οφείλουμε να κάνουμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κλείνοντας τη συνεδρίαση, υπογράμμισε ότι η διαρκής αύξηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας δείχνει ότι έγινε δουλειά και ότι υπήρξε συγκεκριμένη πολιτική στόχευση για την αύξηση του «μεγέθους» της Περιφέρειας. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τις πληρωμές 1,5 φορά πάνω» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πάντως ότι «οι ανάγκες που υπάρχουν είναι πάντα περισσότερες από τους πόρους. Εκείνο όμως που μετράει είναι πως εμείς, με σωστή διαχείριση, κάναμε τους διαθέσιμους πόρους πιο ωφέλιμους για την κοινωνία».  Καταλήγοντας, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι πέρα από την λογιστική όψη του προϋπολογισμού, υπάρχει και μία πολιτική χροιά που δείχνει ότι η νέα χρονιά μπορεί να είναι καλύτερη από αυτή που τελειώνει.

Σημειώνεται ότι καθώς η συνεδρίαση ήταν η τελευταία της 4ετίας που ολοκληρώνεται, ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Προεδρείο και όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και τις ευχές του προς όσους δεν επανεκλέχτηκαν ή δεν έθεσαν εκ νέου υποψηφιότητα, τονίζοντας πως τους απευθύνει και ένα διαρκές προσκλητήριο: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μας χρειάζεται όλους. Δεν έχει σημασία η θέση και ο ρόλος… Θα ήθελα να είστε όλοι κοντά μας και κοντά στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, ως συνδιαμορφωτές του μέλλοντος του τόπου μας», είπε.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

thermo knauf

This will close in 20 seconds