Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

«Αγροτική οδοποιία Δήμου Πύργου» με προϋπολογισμό  2.850.000 ευρώ!

erga3

Δημοπρατείται το μεγάλο έργο οδοποιίας 2,85 εκατ. ευρώ στον Πύργο

 Στον «αέρα» αναμένεται να βγει εντός των επόμενων ημερών η διακήρυξη του διαγωνισμού για τη δημοπράτηση ενός μεγάλου έργου οδοποιίας στο Δήμο Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», πρόκειται για το έργο με τίτλο «Αγροτική οδοποιία Δήμου Πύργου» εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με τον προϋπολογισμό του να φτάνει τα 2.850.000 ευρώ.

Το εν λόγω έργο, οι διαδικασίες του οποίου είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα από τη δημοτική αρχή του Στάθη Καννή, προκειμένου να φτάσει στο σημείο να δημοπρατηθεί, συμπεριλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2024 και ανήκει στην κατηγορία των ενταγμένων μεταφερόμενων (με δημοπρατημένων) έργων.

Σε δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» ο Βασίλης Παναγόπουλος, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης, ανέφερε πως η κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς θα είναι ουσιαστική μια περιφερειακή οδική αρτηρία που θα ξεκινά από την περιοχή της Κεραίας και θα καταλήγει στην οδό Αλφειού, γεγονός που θα διευκολύνει την κυκλοφορία των βαρέων κυρίως οχημάτων και θα αποσυμφορηθούν κεντρικοί οδοί του Πύργου.

Με αφορμή την επερχόμενη δημοπράτηση, ο Δόμησης Βασίλης Παναγόπουλος δήλωσε ότι «το έργο θα λύσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στο Δήμο και γενικά είναι κομμάτι της περιμετρικής. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, ασχοληθήκαμε πολύ σοβαρά με αυτό και ολοκληρώσαμε τη διαδικασία, γιατί ήταν έργο μεταφερόμενο αλλά δεν ήταν δημοπρατημένο. Στο πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες και εμείς καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την απαιτούμενη διαδικασία των αδειοδοτήσεων που απαιτούνταν για να προχωρήσει και τώρα ετοιμάζουμε τη διακήρυξη για την ολοκλήρωση της δημοπράτησης».

Το αντικείμενο του έργου

Όσον αφορά το φυσικό αντικείμενο του έργου, αποτελείται από τρία υποέργα:

-Υποέργο 1, προϋπολογισμού 1.553.704 ευρώ που αφορά σε επεμβάσεις βελτίωσης βατότητας στον αγροτικό δρόμο στην περιοχή «Κεραία» Πύργου, συνολικού μήκους 1.800 μ, και αγροτικούς δρόμους στην περιοχή «Μούτελη» Πύργου, συνολικού μήκους 1.500 μ.

-Υποέργο 2, προϋπολογισμού 1.920.400 ευρώ, που περιλαμβάνει σημειακές παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους στις Δημοτικές Ενότητες Πύργου, Βώλακος και Ιάρδανου.

-Υποέργο 3, προϋπολογισμού 110.000 ευρώ , που αφορά σε έρευνες και σωστικές εργασίες της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds