Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΑΛΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ – ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» ΕΠΑ.Λ

almafrontistirio

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» ΕΠΑ.Λ

Τα θέματα των Νέων Ελληνικών ΕΠΑ.Λ ήταν σαφή και μέτριας δυσκολίας. Το μη λογοτεχνικό κείμενο ήταν άρθρο και περιελάμβανε ερωτήσεις που αφορούσαν την κατανόηση ενός αποσπάσματος, τους τρόπους πειθούς, την εύρεση δομής παραγράφου και συνώνυμων λέξεων. Στο θέμα της έκθεσης κλήθηκαν να συντάξουν μια ομιλία για την αξία του βιβλίου.

Το λογοτεχνικό κείμενο ήταν απόσπασμα από το έργο «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη. Περιελάμβανε άσκηση προσέγγισης του χώρου και των προσώπων της ιστορίας, δραστηριότητες θεωρίας που αφορούσαν τους αφηγηματικούς τρόπους και τα σχήματα λόγου. Η παραγωγή λόγου ζητούσε από τους μαθητές να προσεγγίσουν νοηματικά το κείμενο και έπειτα να εκθέσουν τις απόψεις τους για τη στάση των σύγχρονων νέων απέναντι στο βιβλίο. Συνεπώς, τα θέματα παρουσίαζαν ενδιαφέρον, απαιτούσαν καλή γνώση της θεωρίας από τους μαθητές και την εξοικείωσή τους με την κατανόηση και την παραγωγή κειμένου.

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

«ΑΛΜΑ»

Βόλλαρη Εξακουστή

Λούπη Βασιλική

Μιχαηλίδη Αθηνά

Παναγιωτοπούλου Όλγα

Πανοπούλου Ιωάννα

Παπαδόπουλος Σάκης

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos