Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Αμαλιάδα: Μαζική κινητοποίηση ενάντια στην υποβάθμιση του Πρωτοδικείου

423313191 7551042154927626 5353259486963443764 n

Πλήθος κόσμου διαμαρτύρονται για την κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας

Ξεκινάει ο αγώνας για την παραμονή του Πρωτοδικείου στην Αμαλιάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η προγραμματισμένη παλλαϊκή κινητοποίηση μπροστά από το Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας, με την παρουσία του δήμου αλλά και όλων των φορέων της πόλης και της Βόρειας Ηλείας.

Παράλληλα, o Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας δεσμεύτηκε από πλευράς του να φροντίσει ώστε να είναι κλειστά τα καταστήματα εκείνη την μέρα, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους

423313064 7551048551593653 3820638555464123796 n
423312675 7551040948261080 8164663080386938409 n
423313191 7551042154927626 5353259486963443764 n

Αμαλιάδα: Βροντερό ΟΧΙ στην υποβάθμιση- κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας- Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Δήμου, φορέων, Συλλόγων και πολιτών έξω απο το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης

Δυναμικό “παρών” από τους δημότες στην πρώτη κινητοποίηση

Σύσσωμη η δημοτική αρχή, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι του Δήμου Ήλιδας συμμετείχαν στην μεγάλη σε όγκο και παλμό κινητοποίηση, που διοργανώθηκε με αφορμή την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση κατάργηση του Πρωτοδικείο Αμαλιάδας.

Βροντερό «παρών» έδωσαν η δημότες, με την Αμαλιάδα να «νεκρώνει» για τη μεγάλη διαμαρτυρία, αφού το σύνολο των καταστημάτων της παρέμεινε κλειστό. Την μεγάλης κινητοποίησης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, με κατάληψη την κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου.

Τόσο η συγκέντρωση, όσο και η πορεία ενώθηκαν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα αγροτών της Ηλείας, οι οποίοι πραγματοποιούσαν παράλληλη κινητοποίηση για τα προβλήματα του κλάδου τους, συμπαραστεκόμενοι και αυτοί στη μεγάλη αδικία που φέρνει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, εμφανίστηκε έτοιμος για συνέχιση του αγώνα αν άμεσα δεν αλλάξει η πρόταση που έχει καταθέσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχέση με τη συγχώνευση των δύο πρωτοδικείων και τη μετατροπή του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας σε περιφερειακό του Πύργου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του ο κύριος Χριστοδουλόπουλος: «Το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας συμβάλλει εδώ και οχτώ δεκαετίες, προκειμένου όλοι εμείς να δομήσουμε την πόλη του σήμερα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα ειρηνοδικεία, τόσο της Αμαλιάδας όσο και του Κάμπου. Δεν μπορεί ένα υπό διαβούλευση νομοσχέδιο να αλλάξει τα δεδομένα δεκαετιών, με την αιτιολογία του “κόστους – οφέλους”. Πρέπει να κατανοήσουν άπαντες ότι οι δημότες και οι επαγγελματίες δεν είναι λογιστικοί αριθμοί, ούτε μπορεί ένας νόμος που δεν στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα, να αλλάξει την οικονομία μιας ολόκληρης πόλης.

Ήταν δεδομένο από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα της κατάργησης του Πρωτοδικείου, ότι ο Δήμος μας οφείλει να πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις. Ήταν μονόδρομος να κλείσουμε σήμερα τις υπηρεσίες μας και είναι το ελάχιστο σε αυτό που θα ακολουθήσει.

Με τον τρόπο αυτό εκφράζουμε από κοινού με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας και το σύνολο των συλλόγων και των σωματείων του Δήμου μας, την πλήρη εναντίωσή μας στην επιχειρούμενη αλλαγή, καταδικάζοντας με πράξεις την αναδιάταξη στο δικαστικό χάρτη της Ηλείας. Κανείς δεν πιστεύει το δήθεν πρόσχημα, της επιτάχυνσης της απονομής δικαιοσύνης που επικαλείται το Υπουργείο Δικαιοσύνης και αυτό γιατί ένα υδροκέφαλο πρωτοδικείο στον Πύργο, περισσότερο θα μπλοκάρει και θα επιβραδύνει, παρά θα επιταχύνει τις διαδικασίες.

Αυτό που επιχειρείται είναι ανάλογο με το αυτοδιοίκητο του Νοσοκομείου το 2012, όπου το μόνο που κατάφερε είναι να κλείσει 12 χρόνια μετά το Νοσοκομείο μας και να υποβαθμίζεται καθημερινά η παρεχόμενη υγεία στη Βόρεια Ηλεία.

Μέσα από τον αγώνα μας, ο οποίος θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα, θα αλλάξουμε την απαράδεκτη απόφαση, που βάζει «ταφόπλακα» στο μέλλον της πόλης μας. Δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτήν την κινητοποίηση, θα συνεχίσουμε τις αντιδράσεις προς πάσα κατεύθυνση και στον αγώνα αυτό, θέλουμε όλους τους πολίτες στο πλευρό μας».

423313472 7551041718261003 6426120089373928540 n

φώ

Ισχυρό μήνυμα αντίστασης ενάντια στην επιχειρούμενη υποβάθμιση – όπως σημειώνουν- του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έστειλαν όλοι οι φορείς, που συμμετείχαν χθες στην  κινητοποίηση, που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, δηλώνοντας με έμφαση «ΟΧΙ» σε οποιαδήποτε στοχευμένη ενέργεια ενάντια στο καλό της περιοχής αλλά και του νομού ευρύτερα.

«Για εμάς το Πρωτοδικείο είναι μία ζωή, μία ιστορία. Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε. Όλο παίρνουν και η Ηλεία είναι 52η στην ιεραρχία των νομών της Ελλάδας. Αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει. Φτάνει, δεν πάει άλλο». Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσία του κόσμου και την ανταπόκριση στο κάλεσμα τους και τόνισε εμφατικά, πως η κατάσταση αυτή «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ».

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος χαρακτήρισε ως υποχρέωσή τους και καθήκον τους τη στήριξη του δίκαιου αυτού αγώνα, πως θα πρέπει να βρει ανταπόκριση από την κυβέρνηση. Εκτιμά πως είναι λανθασμένη η προσέγγιση περί επιτάχυνσης της απονομής δικαιοσύνης με την κατάργηση των συγκεκριμένων πρωτοδικείων που έχουν αναφερθεί και στάθηκε ιδιαίτερα στη σειρά δραστηριοτήτων που αναπτύσσεται γύρω τους και στην ανάγκη, όπως είπε, να μη στερηθεί η πόλη τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες, που παρέχει ένα Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος εμφανίστηκε έτοιμος για συνέχιση του αγώνα αν άμεσα δεν αλλάξει η πρόταση, που έχει καταθέσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχέση με τη συγχώνευση των δύο πρωτοδικείων και τη μετατροπή του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας σε περιφερειακό του Πύργου

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds