Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Άμεσα η καταγραφή των ζημιών στην Π.Ε. Ηλείας – Νίκος Κοροβέσης:  «Προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου  να αποζημιωθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις της περιοχής»

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΖΗΜΙΩΝ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

Άμεσα ξεκίνησε η καταγραφή και αποτίμηση ζημιών σε επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για τις ζημιές που προκλήθηκαναπό τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή στις 06-01-2024, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση.

Αυτή άλλωστε, ήταν και η οδηγία του κ. Κοροβέση κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με υπηρεσιακά στελέχη την Τρίτη 09-01-24 στο γραφείο του, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας τόνισε την ανάγκη άμεσης καταγραφής των ζημιών, προκειμένου να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες αποζημίωσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν.

Σχετικά, ο Νίκος Κοροβέσης ανέφερε: «Προβαίνουμε σε όλες τις  απαραίτητες ενέργειες, όπως οι αρμοδιότητές μας ορίζουν, με τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις της περιοχής μας, προκειμένου να τρέξει άμεσα και η διαδικασία αποζημίωσης.Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην βελτίωση της καθημερινότητας των Ηλείων πολιτών και η επιστροφή των πληγέντων στην κανονικότητα είναι αυτή τη στιγμή η άμεση προτεραιότητά μας».

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ηλείας, Απόστολος Ιωαννίδης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηλείας, Κωνσταντίνος Μπαλκάμος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηλείας, Νάνσυ Παναγιωτοπούλου, ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού, Τάκης Παρασκευόπουλος και η Διευθύντρια Διοικητικού Οικονομικού, Σίσσυ Νικολάου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα-ισχυρούς ανέμους που έπληξαν περιοχές της Π.Ε. Ηλείας, στις 06-01-2024, μπορούν να απευθυνθούν στο αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας για την υποβολή αιτήσεων, προκειμένου να αποσταλούν στην αρμόδια Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, για να πραγματοποιήσει την εκτίμηση και την καταγραφή των ζημιών.

Η πρόσκληση απευθύνεται στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στις πληγείσες περιοχές, Δ/Κ Πύργου του Δήμου Πύργου, Δ/Κ Βαρθολομιού του Δήμου Πηνειού, Δ/Κ Αμαλιάδος και Τ/Κ Δουνεϊκων του Δήμου Ήλιδας της Π.Ε. Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα- ισχυρούς ανέμους που έπληξαν περιοχές της Π.Ε. Ηλείας, στις 06-01-2024.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας (Μανωλοπούλου 47, 5ος όροφος), καθημερινά από τις 08:00 έως τις 14:00 έως τις 19-1-2024. Πληροφορίες, τηλ: 2621360572 και 2621360597 – Περ. Συντονιστής Π.Ε Ηλείας, Κ. Μπαλκάμος).

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds