Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Διάταξη σε θετική κατεύθυνση για ευνοϊκή αντιμετώπιση πυρόπληκτων δανείων- Συνάντηση του Υπ. Προατσίας του Πολίτη με τον Υφ. Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη

image 4 40

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Διάταξη σε θετική κατεύθυνση για ευνοϊκή αντιμετώπιση πυρόπληκτων δανείων- Συνάντηση του Υπ. Προατσίας του Πολίτη με τον Υφ. Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΔΩΣΕΙ «ΑΝΑΣΑ» ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΝΑΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Διάταξη σε θετική κατεύθυνση για ευνοϊκή αντιμετώπιση πυροπλ. δανείων

  • Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ Ο ΥΦ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ

Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την θετική κατεύθυνση και θεωρείται δεδομένο ότι θα δώσει «ανάσες» στους δανειολήπτες και ειδικότερα στους πυρόπληκτους της Ηλείας που είχαν λάβει δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Με την ανωτέρω δήλωση σχολίασε αρχικώς  το νομοσχέδιο που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, αφού προβλέπεται εκεί το επιδιωκόμενο εδώ και πολύ καιρό «κούρεμα» των δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου.

Για τα συγκεκριμένο θέμα εξάλλου ο κ. Νικολακόπουλος είχε πάρει αρκετές πρωτοβουλίες με διαδοχικές συναντήσεις στο πρόσφατο παρελθόν με την τελευταία να είναι εκείνη με τον Υφυπουργό Εθν. Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, όπου υπήρξε ουσιαστική συζήτηση  για την ανάγκη απεμπλοκής πολλών δανειοληπτών από την περιπέτεια των οφειλών τους.

Πρόκειται για μια ρύθμιση ευνοϊκή που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα των πυρόπληκτων δανειοληπτών μας αφού οι ίδιοι θα επωφεληθούν από το «κούρεμα» χωρίς να έχουν απέναντί τους ζητήματα από τις τράπεζες οι οποίες παραλλήλως δεν θα χάνουν το δικαίωμά τους να εισπράττουν την κρατική εγγύηση. Δηλαδή – τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος – με την συγκεκριμένη διάταξη στο Νομοσχέδιο το Δημόσιο θα πληρώνει τον χρηματοδοτικό φορέα, χωρίς πλέον να χρεώνεται το ποσό αυτό ο οφειλέτης.

Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το απολύτως δικαιολογημένο αίτημα και είναι έτοιμη να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν τον επιχειρηματικό μας κόσμο και την ίδια την κοινωνία, ειδικά της Ηλείας που έχει υποστεί τόσα πολλά από τις φυσικές καταστροφές, δήλωσε επιπρόσθετα ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds