Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Άγγελος Λαδάς – “Τι κρύβεται πίσω από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια?”

aggelos ladas

Τι κρύβεται πίσω από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια?

Ένα ερώτημα πλανάται στην ελληνική κοινή γνώμη. Aναρωτιούνται δημοσιογράφοι πολιτικοί, αναλυτές, γιατί αυτή η επιμονή του κ. Μητσοτάκη να φέρει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αυτή την χρονική στιγμή και να ρισκάρει να διχάσει την κοινωνία, να διασπάσει το κόμμα του, να χαλάσει την συνοχή που έδειχνε ότι υπήρχε μέχρι τώρα, αφού μέσα στη ΝΔ υπάρχουν βουλευτές και υπουργοί που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις ή αντιθέσεις για το νομοσχέδιο, επικαλούμενοι λόγους συνείδησης και θρησκείας.  

Το παράδοξο είναι ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει την ελευθερία στους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση, αλλά έχει υποδείξει ότι προτιμά την αποχή από την καταψήφιση, ώστε να μην δημιουργηθεί εντύπωση διχασμού ή αντιευρωπαϊσμού.

Το λογικό θα ήταν να περιμένει σε τέσσερις μήνες την διεξαγωγή την ευρωπαϊκών εκλογών και μετά τις ευρωεκλογές, χωρίς το φόβο του πολιτικού κόστους, να φέρει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια προς ψήφιση στην βουλή.

Κι όμως αυτή η μεγάλη απορία της ελληνικής κοινής γνώμης έχει απαντήσεις.

Πρώτον: Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης είναι ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί πολλούς. Στην περίπτωση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, προσπαθεί  να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα προβλήματα, όπως η ακρίβεια, υψηλός πληθωρισμός, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Έτσι φέρνει ο κ. Μητσοτάκης τέσσερις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια με στόχο να μετατοπίσει το ενδιαφέρον από τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Δεύτερον: Στην επόμενη ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου (5-8 Φεβρουαρίου) θα συζητηθεί ψήφισμα καταδίκης της Ελλάδας για την ελευθερία του τύπου και το κράτος δικαίου. Έχει προηγηθεί συζήτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κατά την οποία διατυπωθήκαν σκληροί χαρακτηρισμοί κατά του κ. Μητσοτάκη (Πηγή: εφημερίδα «ΤΑΝΕΑ»),με αφορμή τις υποκλοπές και την ελευθερία του τύπου.

Αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα η ψήφιση του νομοσχεδίου θα συμπέσει με την έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου το Φεβρουάριο.

Έτσι επιβάλλεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της αναμενόμενης καταδίκης για τις υποκλοπές και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Ευρωβουλευτές που ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια που ανήκει και η ΝΔ δηλαδή το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Αυτό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Όμως το σημαντικότερο είναι ότι η χώρα μας διασύρεται «στα μάτια» των ευρωπαϊκών θεσμών και αρχών.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

iliakanealikeusomfacebook

This will close in 20 seconds