Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Αρχαία Ολυμπία – Mνημόνιο για τη λειτουργία Ελληνόφωνου και Αγγλόφωνου Προπτυχιακού Προγράμματος Ολυμπιακών Σπουδών

doa olympia 768x480

Πιο κοντά παρά ποτέ είναι η Ηλεία για την ίδρυση σχολής ΑΕΙ, ένα αίτημα ετών που δεν είχε υλοποιηθεί.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας θα υπογραφεί το μνημόνιο για τη λειτουργία Ελληνόφωνου και Αγγλόφωνου Προπτυχιακού Προγράμματος Ολυμπιακών Σπουδών τετραετούς φοίτησης. Στην προσπάθεια συμμετέχουν ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία.

Το μνημόνιο προβλέπει την λειτουργία της σχολής από το Σεπτέμβριο του 2025 και θα το υπογράψουν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Α. Ισίδωρος Κούβελος και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Αριστείδης Παναγιωτόπουλος.

Το “παρών” θα δώσει και ο πρώην δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, με τις προσπάθειες του οποίου, τα τελευταία δυο χρόνια, φτάσαμε στη σημερινή σπουδαία για Ηλεία μέρα.

Το μνημόνιο προβλέπει ότι για τη στέγαση της Σχολής θα χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις της ΔΟΑ και τα παλιά ξενοδοχεία «Απόλλων» και «Ξένιος Ζευς», ενώ το Πανεπιστήμιο Πατρών, με τη συνδρομή της ΔΟΑ, θα αναλάβει το ακαδημαϊκό μέρος της συνεργασίας.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848iliakanealikeusomfacebook

This will close in 20 seconds