Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Business με μέλλον στα σκουπίδια

ripes iliakanea

Aθόρυβα και συστηματικά έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από το υπουργείο Περιβάλλοντος -και ειδικά από τον ΓΓ Διαχείρισης Αποβλήτων Μ. Γραφάκο- σημαντική δουλειά στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων και έχει δημιουργηθεί μια νέα αγορά. Το 2019 υπήρχαν 3 μονάδες διαχείρισης αποβλήτων και 5 υπό κατασκευή.

Σήμερα είναι σε λειτουργία 11 μονάδες και άλλες 17 υπό κατασκευή. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, στα 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ δημοπρατήθηκαν 3 μονάδες, ενώ από το 2019 άλλες 33. Με αρχή τη μονάδα του Βόλου που υπογράφεται τέλος Φεβρουαρίου, φέτος θα υπογραφούν για κατασκευή 2 μονάδες στην Αθήνα, 2 στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Καβάλα, στην Πάτρα και στην Κέρκυρα. Με άλλες πέντε ανάλογες δημοπρατήσεις (Βορείου Αιγαίου κ.ά.) θα έχει καλυφθεί το σύνολο των υποδομών που απαιτεί η χώρα.

Οι μεγάλοι και σημαντικοί παίκτες της αγοράς μονάδων διαχείρισης αποβλήτων είναι Μotor Oil (Θαλής), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος, ΕΛΛΑΚΤΩΡ (ΗΛΕΚΤΩΡ), AΒΑΞ, ΑΓΕΤ (με την πρόσφατη εξαγορά της Watt) και Μεσόγειος.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds