Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Χρηματοδότηση όλων των δήμων της Ηλείας από το Πράσινο Ταμείο για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών

PYRKAGIASR

Αντιπυρική θωράκιση για την Ηλεία – Επτά στα επτά για τους δήμους από το Πράσινο Ταμείο – Εγκρίθηκαν οι προτάσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Την χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πιο συγκεκριμένα από χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου κατάφεραν να εξασφαλίσουν και οι επτά δήμοι της Ηλείας.

Η προθεσμία για ένταξη των δήμων, ολόκληρης της Ελλάδας, στο άξονα Προτεραιότητας «Χρηματοδότηση Δημιουργίας Περιμετρικών Ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση Δασικών Πυρκαγιών» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος: «Προστασία Και Αναβάθμιση Δασών 2024», έληξε την περασμένη Κυριακή.

Οι Δήμοι της Ηλείας, υπό τις οδηγίες των δημάρχων και των αρμόδιων υπηρεσιών «έτρεξαν» τις διαδικασίες και κατάφεραν να εκπονήσουν έγκαιρα τις μελέτες τους, καταθέτοντας προς το ΥΠΕΝ συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση πυροπροστασίας των κατοικημένων περιοχών και συγκεκριμένων σημείων ανά δήμο.

Συνολικά, οι δήμοι του Νομού Ηλείας, με αποφάσεις που υπογράφηκαν από τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Γιάννη Ανδρουλάκη, έλαβαν το ποσό των ποσό του 1.760.000 ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη χρηματοδότηση κατανεμήθηκε στους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως.

Ειδικότερα, οι Δήμοι Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως έλαβαν 500.000 ευρώ έκαστος. Ακολουθεί ο Δήμος Ήλιδας με 250.000 ευρώ, ο Δήμος Πύργου με 170.000 ευρώ, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας που έλαβε το ποσό των 140.000 ευρώ, ενώ τέλος από 100.000 ευρώ έλαβαν οι Δήμοι Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού.

Θυμίζουμε ότι η χρηματοδότηση των δήμων  από το Πράσινο Ταμείο για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών, είχε τεθεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη προς τους επτά δημάρχους της Ηλείας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα τέλη Μαΐου, παρουσία και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου.

Συνολικά, για όλους τους  ΟΤΑ Α’ βαθμού με περιαστικά δάση διατέθηκαν από το ΥΠΕΝ 30 εκατ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds