Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Πρωτοβουλία με αναπτυξιακό πρόσημο η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ΙΜΕ ΓΣΒΕΕ

image 15 4

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης με τον πρόεδρο του  Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), Γεώργιο Καββαθά στην Αθήνα,  σήμερα Δευτέρα 13 Μαΐου 2024. Παρόντες ήταν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης και το στέλεχος του ΚΕΚ/ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Παραρτήματος Δυτικής Ελλάδας Αλέξης Πλέσσιας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σκοπός της συνεργασίας είναι η εκπόνηση ενός σχεδίου στρατηγικής και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

image 15 5

Επίσης θα υπάρχει εκτίμηση του τοπικού δυναμικού όπου θα περιλαμβάνεται η εκτίμηση του τεχνικά και οικονομικά εκμεταλλεύσιμου δυναμικού στην περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαραίτητες παραμέτρους, (π.χ. χωροταξικές, οικονομικές κ.λπ.). Ανάπτυξη σεναρίων για την εξέλιξη κλάδων και επαγγελμάτων με βάση την μελλοντική ανάπτυξη τεχνολογικών, οικονομικών και θεσμικών παραμέτρων καθώς και εκτίμηση των μεσοπρόθεσμων στόχων για την συνεισφορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στους εθνικούς στόχους που έχουν τεθεί με ορίζοντα το 2030.

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης, δήλωσε: «Σε πολύ καλό κλίμα για μια αποτελεσματική συνεργασία ξεκινά η νέα αυτή πρωτοβουλία μας. Σύντομα θα συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για να αναλάβει τις διαδικασίες υλοποίησης του μνημονίου. Παράλληλα, συζητήσαμε και θέματα που αφορούν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, κυρίως σε θέματα ερευνών αγοράς και κατάρτισης».

Να αναφερθεί ότι το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ως μη κερδοσκοπικός φορέας υλοποίησης μελετών και ερευνών, διάχυσης της γνώσης, και πληροφόρησης, που αφορούν τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της ελληνικής οικονομίας,  αποτελεί τον επιστημονικό σύμβουλο της ΓΣΕΒΕΕ σε θέματα οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών, ανάπτυξης, καινοτομίας, απασχόλησης, δεξιοτήτων κ.ά.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds