Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου

φςΓ

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου Χριστουγεννιάτικη γιορτή υπό την ευθύνη και τον συντονισμό του εκπαιδευτικού θεολόγου, π. Θεόδωρου Χαμάλη.

Στη γιορτή παρουσιάστηκαν σχετικά ποιήματα Λογοτεχνών, έθιμα ευρωπαϊκών χωρών και προσεγγίστηκε με αισθητική ανάλυση ο πίνακας του Νικηφόρου Λύτρα με τίτλο «Τα κάλαντα», που αποτυπώνει με ευαισθησία το χριστουγεννιάτικο εορταστικό πνεύμα. Επίσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες δραματοποίησαν το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Της Κοκκώνας το σπίτι» σε διασκευή. Ακόμη παρουσιάστηκαν, απόσπασμα από την αντιπολεμική ταινία «Καλά Χριστούγεννα» και «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Άντερσεν.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μετέδωσαν τα μηνύματα των Χριστουγέννων για αγάπη, ελπίδα, αισιοδοξία και ειρήνη στον κόσμο! Την εορτή πλαισίωσε η χορωδία του σχολείου με χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων υπό τη διεύθυνση της εκπαιδευτικού μουσικής, κ. Κωνσταντίνας Σακκά-Κυρίτση.

Την τεχνική. επιμέλεια είχε ο εκπαιδευτικός πληροφορικής κ. Ιωάννης Πετρόπουλος. Στο τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κ. Μάρθα Ιακωβίδου, προσέφερε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς χριστόψωμα.


Κλείνοντας τη γιορτή η Υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Δέσποινα Ηλιοπούλου ευχήθηκε στη σχολική κοινότητα Καλά Χριστούγεννα και ειρηνικό, ευτυχισμένο και ελπιδοφόρο το νέο έτος 2024!

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds