Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Δ. Αυγερινοπούλου: «Στοχευμένα μέτρα για την στήριξη των αγροτών»

avgerinopoulou 1

-Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τον Πρωτογενή Τομέα

«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί για την Κυβέρνηση της Ν.Δ βασικό πυλώνα πολιτικής δράσης, κάτι που αποδεικνύεται στην πράξη», τόνισε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με αφορμή την έξι μέτρων, της τάξεως των 232 εκ. ευρώ, που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δήλωσή της η κα. Αυγερινοπούλου, «η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, που ενεργοποίησε η Κυβέρνηση της Ν.Δ ήδη από το 2022, και για το 2024, η πρόσθετη έκπτωση 10% στο αγροτικό ρεύμα τους μήνες υψηλών αγροτικών καταναλώσεων, δηλαδή από τον Μάϊο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, η ρύθμιση των χρεών προς τη ΔΕΗ των Τοπικών και Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ), ένα θέμα που απασχολεί έντονα και τους Οργανισμούς της Ηλείας, η επιδότηση για κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, το νέο πρόγραμμα για τους μεμονωμένους αγρότες «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι» αλλά και το Πρόγραμμα Απόλλων, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού με πράσινη ενέργεια στη χώρα, έρχονται για δώσουν συνολική απάντηση στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα».

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα χρέη προς την ΔΕΗ των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ-θέμα για το οποίο η Ηλεία Βουλευτής έχει προβεί σε διαρκείς παρεμβάσεις, με πιο πρόσφατη την αναφορά της στη Βουλή για το ζήτημα που έχει προκύψει στους λογαριασμούς ρεύματος των ΤΟΕΒ της Ηλείας-αυτά θα ρυθμιστούν με δεκαετή εξόφληση και μηδενικό επιτόκιο το οποίο θα επιδοτηθεί από το κράτος ενώ παράλληλα, μέσα από το Πρόγραμμα Απόλλων, οι Οργανισμοί θα έχουν σημαντικήκαι μόνιμη ανακούφιση από το ενεργειακό κόστος, που εμποδίζει την εκπλήρωση της καίριας αποστολής τους αλλά και ανακόπτει την αναπτυξιακή τους δυναμική.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds