Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

“Δικαίωση για την Ελλάδα και την Ηλεία” – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ F-35

IMG 0655

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ F-35

“Δικαίωση για την Ελλάδα και την Ηλεία”

Σημαντική για την χώρα μας, σημαντική για την Ηλεία, χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος την θετική εξέλιξη για την προμήθεια αεροσκαφών F-35, καθώς η Ελλάδα και η Εθνική Άμυνα της χώρας περνά σε μία νέα εποχή.

Με την επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, άνοιξε και επίσημα ο δρόμος για την απόκτηση έως και 40 αεροσκαφών F-35.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία άκρως σημαντική εξέλιξη, αποτέλεσμα μεθοδικής και μακράς προσπάθειας, με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, η πατρίδα μας θωρακίζει την άμυνά της και στέκει με γεωπολιτική ωριμότητα στον παγκόσμιο χάρτη» υπογράμμισε ο κ. Νικολακόπουλος και συμπλήρωσε:

«Και αυτό γιατί η προμήθεια δεν αφορά μόνο στα αεροσκάφη F-35, αλλά συνοδεύεται από ένα δωρεάν εξοπλιστικό πακέτο μαμούθ, με το οποίο θα ενισχυθούν όλοι οι κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας καθώς και το Λιμενικό μας. Η Ελλάδα θα συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στις χώρες που διαθέτουν αεροσκάφη 5ης γενιάς και επιπλέον θα παραλάβει σημαντικό υλικό στρατιωτικού υλικού από το αμερικανικό απόθεμα, που περιλαμβάνει τέσσερις φρεγάτες LCS, δύο μεταγωγικά C-130, 60 θωρακισμένα οχήματα μάχης και περιπολικά πλοία».

Στο επίκεντρο η 117 Π.Μ. Ανδραβίδας

Ο κ. Νικολακόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο της Ηλείας σε αυτή την εξέλιξη, καθώς η βάση των F-35 θα είναι η 117 Π.Μ. στην Ανδραβίδα.

«Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από την ημέρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από την Ηλεία ότι η βάση των F-35 θα είναι η 117 Π.Μ. στην Ανδραβίδα. Πολλοί ίσως δεν το πίστεψαν τότε, σήμερα όμως αποτελεί πραγματικότητα. Η τελευταία εξέλιξη αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών της χώρας μας και θέτει το νομό μας στο επίκεντρο των εξελίξεων. Συνεχίζουμε με συνέπεια την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων» σημείωσε ο Υφυπουργός.

IMG 0655

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds