Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Δήλωση Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου για την επιστολική ψήφο

avgerinopoulou exofyllo

Η θεσμοθέτηση και στο ελληνικό εκλογικό σύστημα της επιστολικής ψήφου, με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου να αναμένεται στην Βουλή στις αρχές του 2024, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αποτελεί τομή για την χώρα μας, μια δημοκρατική και κοινωνική κατάκτηση. Πρόκειται για ένα σύστημα που έχει δοκιμαστεί το εξωτερικό και έχει υιοθετηθεί από πολλά κράτη με επιτυχία. Είναι ένα βήμα που μπορεί να κάνει η Ελλάδα, μετά και την πρόβλεψη που υπήρξε στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση του 2019.

Με την θέσπισή της, αρχής γενομένης από τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου, θα διευκολυνθούν οι απόδημοι Έλληνες στην άσκηση του κορυφαίου δημοκρατικού δικαιώματος αλλά και ασθενείς, άτομα με αναπηρία, υπερήλικες, μαθητές που στις 9 Ιουνίου θα δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις. Παράλληλα, διευρύνεται το εκλογικό σώμα, καθώς θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος στην εκλογική διαδικασία όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά αδυνατούν να βρεθούν την ημέρα των εκλογών στο εκλογικό τμήμα που είναι εγγεγραμμένοι για να ασκήσουν το δικαίωμα τους

Ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται στην Ευρώπη και διασφαλίζεται πλήρως η ακεραιότητα της διαδικασίας και η μυστικότητα της ψήφου, το Υπουργείο Εσωτερικών θα επεξεργαστεί το νομοσχέδιο για να πετύχουμε την καθολικότητα της ψήφου, ως προαπαιτούμενο της ίδιας της Δημοκρατίας. Με αυτό τον τρόπο ικανοποιείται και ένα χρόνιο αίτημα των Ελλήνων του εξωτερικού, στο οποίο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίνεται.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848iliakanealikeusomfacebook

This will close in 20 seconds