Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Δήμαρχος ”εξαφανίστηκε ”μετά την εκλογή του -Καταγγελίες από δημοτικούς συμβούλους του

dimarxeio ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ1

Πρωτοφανή είναι τα όσα λαμβανουν χωρα τις τελευταίες μέρες στο Δήμο Αλοννήσου, καθώς η πλειοψηφούσα παράταξη φαίνεται να έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Από τη μία πλευρά βρίσκεται ο νέος δήμαρχος του νησιού, Παναγιώτης Αναγνώστου, και από την άλλη πλευρά το σύνολο σχεδόν της παράταξής του, το οποίο εξαπολύει ευθείες βολές εναντίον του κατηγορώντας τον για οικογενειοκρατία και μυστικοπάθεια.

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί και η νέα παραίτηση νεοδιορισθέντος αντιδημάρχου. Πρόκειται για τον Νικόλαο Καραμαλή, ο οποίος ανέλαβε πριν δύο μέρες καθήκοντα ευθύνης την καθαριότητα, την ανακύκλωση, τα τεχνικά έργα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ωστόσο όπως ο ίδιος υποστηρίζει, παρά το γεγονός ότι είχε κάνει μια συζήτηση με το Δήμαρχο την ημέρα που θα οριστικοποιούσαν την συζήτησή τους, ο Δήμαρχος “εξαφανίστηκε”.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τον κ. Καραμανλή, την παραίτηση του από τη θέση αντιδημάρχου, είχε υποβάλλει και ο Νίκος Μαλαματένιας, καθώς όπως ο ίδιος υποστήριξε, δεν γνώριζε για την πρόθεση του δημάρχου να τον ορίσει αντιδήμαρχο με αρμοδιότητες στην ύδρευση και την αποχέτευση!

Ο Νίκος Καραμαλής στην επιστολή παραίτησής του απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο στον δήμαρχο, αναφέροντας τα εξής:

«Από την αρχή του κοινού μας αγώνα για μια Αλόννησο διαφορετική, όλες οι προσπάθειες μας βασίζονταν στο κοινό μας όραμα.

Την τρίμηνη εξαφάνισή σας μετά το αποτέλεσμα των εκλογών δεν μπορούσα να την εξηγήσω παρ’ ότι προσπάθησα. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, μου προτείνατε την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου και μόνο!!!!!!

Σας απάντησα όχι θα το συζητήσουμε από κοντά χωρίς να είμαι αρνητικός στο ενδεχόμενο αυτό. Την επομένη που θα βρισκόμασταν επήλθε η εξαφάνισή σας από το Δημαρχείο. Φαίνεται ότι σας έγινε συνήθεια πλέον

Παρ’ όλα αυτά, εξεπλάγην καθώς έμαθα από τη «Διαύγεια» ότι προχωρήσατε στον οριστικό διορισμό μου με το αξίωμα του Αντιδημάρχου με τις κάτωθι αρμοδιότητες, όπως αυτές αναγράφονται και επίσημα στο σύστημα «Διαύγεια»:

«Α. Ορίζει Αντιδήμαρχο με αντιμισθία τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Καραμαλή Νικόλαο του Αποστόλου και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:

  1. Την αρμοδιότητα για την καλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου.
  2. Την εποπτεία και ευθύνη της Καθαριότητας: – Την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων, και της οργάνωσης και διάθεσης των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά σε κεντρικό επίπεδο. – Την αρμοδιότητα έκδοσης και υπογραφής βεβαιώσεων «Περί αποκομιδής απορριμμάτων για χρήση στον Ε.Ο.Τ.».
  3. Την αρμοδιότητα αποκομιδής ανακυκλώαιμων υλικών
  4. Τις δράσεις και την ευθύνη για την ανακύκλωση των απορριμμάτων και υλικών.
  5. Την εποπτεία και ευθύνη της λειτουργίας του Δημοτικού Σφαγείου.
  1. Τεχνικών Έργων και ιδίως την εποπτεία και ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης των Τεχνικών Έργων, Τεχνικής και Γραμματειακής Υποστήριξης – Τεχνικά Αρχείο, Επίβλεψης Έργων, Εκτέλεσης Έργων Οδοποιίας, Εκτέλεσης Κτιριακών Έργων, Εκτέλεσης Έργων Υπαίθριων Χώρων, τεχνικών Συνεργείων, Την ευθύνη για την σωστή και έγκαιρη εκτέλεση των έργων που εκτελούνται δι’ αυτεπιστασίας (εκτός ύδρευσης- αποχέτευσης), την παρακολούθηση τους, την διοίκηση τους και τον έλεγχο της εκτέλεσης τους,
  2. Την εποπτεία και ευθύνη για την λειτουργία Ελικοδρόμιου. Για τις ανωτέρω αρμοδιότητες εξουσιοδοτείται για τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή προστίμων καθώς και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.
  3. Τις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα.
  4. Την ευθύνη και αρμοδιότητα λειτουργίας των παιδικών χαρών, όπως αυτές προβλέπονται από την αριθμ. 28492/18-05-2009 (ΦΕΚ 931/8/2009) απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών».

Επιπροσθέτως, μετά την εκλογή του συνδυασμού μας, δεν προσκαλέσατε ποτέ τα εκλεγμένα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητήσουμε τα σημαντικά θέματα του Δήμου μας. Αντιθέτως, αυτή η ενέργεια έγινε με πρωτοβουλία των εκλεγμένων συμβούλων σας και εσείς για ακόμη μία φορά ήσασταν εξαφανισμένος και απών. Γιατί άραγε;

Δυστυχώς, η έννοια του συλλογικού οργάνου για εσάς σημαίνει οικογενειοκρατία στην κυριολεξία.

Εξάλλου, είναι πλέον εμφανές ότι η μυστικοπάθεια είναι αυτή που σας χαρακτηρίζει μετά την εκλογή σας, γεγονός που διεγείρει πολλά ερωτηματικά.

Εγώ όμως εκλέχτηκα από τους δημότες της Αλοννήσου για να προσφέρω σε αυτόν τον τόπο και αυτή την τιμή που μου έκαναν οι συνδημότες μου και οι κάποιοι του νησιού μάς, οφείλω να τη σεβαστώ. Ο λόγος που κατήλθα στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν για να προσφέρω στο νησί μου χωρίς υστεροβουλίες και χωρίς ίδιον όφελος και αυτό θα συνεχίσω να το κάνω, με καθαρή αγάπη για αυτόν τον τόπο και τους κατοίκους του, για τους οποίους θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό τους.

Οι λέξεις παιδεία, πολιτισμός και αθλητισμός είναι φωτεινές από μόνες τους. Δεν χρειάζονται ηλεκτροφωτισμό για να λάμψουν! Για τους ανωτέρω λόγους σας παρακαλώ να κάνετε δεκτή την παραίτησή μου».

Βολές και από δημοτικούς συμβούλους: Αλλιώς ξεκινήσαμε σαν ομάδα πριν τις εκλογές και αλλιώς καταλήξαμε μετά

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Δροσάκης Απόστολος, Κοντοστάθη Σπυριδούλα, Μαλαματένιας Νικόλαος, Στρουφλιώτης Γεώργιος Χρήστος και Χλίβας Κωνσταντίνος από την πλευρά τους, εξέδωσαν ανακοίνωση σε πολύ σκληρή γλώσσα, απευθυνόμενοι στο λαό της Αλοννήσου, αναφέροντας:

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Γνωρίζοντας την εμπιστοσύνη που δείξατε στα πρόσωπά μας, εκλέγοντάς μας Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και την ευθύνη που αυτό συνεπάγεται και έχουμε αναλάβει απέναντί σας, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε για τα περίεργα, πρωτοφανή και κακώς κείμενα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην παράταξή μας και κατ΄ επέκταση στον Δήμο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου κ. Αναγνώστου Παναγιώτη.

Δυστυχώς αλλιώς ξεκινήσαμε σαν ομάδα πριν τις εκλογές και αλλιώς καταλήξαμε μετά.

Προεκλογικά μιλούσαμε μεταξύ μας για ομαδικό κλίμα, συνεννόηση, διαβούλευση, λογοδοσία, διαφάνεια, όλα τα θέματα πάνω στο τραπέζι και λήψη αποφάσεων όλοι μαζί για τα θέματα που χρόνια ταλαιπωρούσαν και ταλαιπωρούν το νησί μας και όλους εμάς που ζούμε σε αυτό.

Και ενώ όλοι εμείς ως ομάδα και με την βοήθεια τη δική σας αλλά και φίλων μας δραστηριοποιηθήκαμε και καταφέραμε την αλλαγή στη δημοτική αρχή, μετεκλογικά και κυριολεκτικά από την επομένη των εκλογών, υπήρξε μια μυστικοπάθεια, μια αποφυγή, απομόνωσή μας, ένα σκοτάδι και μία έπαρση από τον Δήμαρχο κ. Αναγνώστου που πολλές φορές από τον Οκτώβριο και μετά έως σήμερα έφτασε στα όρια της προσωπικής σκοπούμενης προσβολής – υποτίμησης όλων εμάς που τον στηρίξαμε.

Από τα τέλη Οκτωβρίου έχουμε ζητήσει από τον Δήμαρχο να μας ενημερώσει για τις επαφές που φέρεται να έκανε με έτερο δημοτικό σύμβουλο συγγενικό του πρόσωπο εν αγνοία μας στην Αθήνα με υπουργούς και για τις επαφές του με τον προηγούμενο δήμαρχο στο πλαίσιο παράδοσης – παραλαβής του Δήμου. Όπως επίσης και για τις αρμοδιότητες –και δεν αναφερόμασταν σε αντιδημαρχίες – που θα υπάρχουν ώστε να τις βάλουμε στο τραπέζι και να δούμε ποιος μπορεί να αναλάβει τι, που είναι ο καθένας μας πιο ικανός ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δήμο μας, αλλά και για να έχουμε όλο το χρόνο να προετοιμαστούμε με τις δουλειές μας, τις οικογένειές μας κτλ.

Δυστυχώς η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι, το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι αντιδημαρχίες, κάτι πολύ υποτιμητικό για όλους μας. Προφανώς ο κ. Δήμαρχος κρίνοντας από τη δική του συμπεριφορά, τακτική και σκοπό δεν μπορούσε να καταλάβει ότι δεν μας ενδιέφεραν οι έμμισθες θέσεις και τα αξιώματα αλλά ότι αγωνιούσαμε για το πως θα μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε τον Δήμο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας. Ο αρνητισμός του και η μυστικοπάθειά του τον έκαναν να εκλέξει Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου με 4 μόνο ψήφους – ίσως ο μοναδικός Δήμαρχος που το κατάφερε σε όλη την Ελλάδα!!!

Και το άλλο μοναδικό του πανελλαδικά κατόρθωμα είναι να μην ορίσει αντιδήμαρχο Οικονομικών αλλά να κρατήσει την αντιδημαρχία αυτή για τον εαυτό του!!!!!

Με ποιες γνώσεις;

Επιτρέπεται αυτό από το νόμο;

Κι αν τυχόν επιτρέπεται από το νόμο μήπως δεν επιτρέπεται από την ηθική;

Ή μήπως κρατάει την αντιδημαρχία αυτή για τον γιο του και προσφάτως ορισμένο αντιδήμαρχο, όπως εξ αρχής έλεγε ότι θα κάνει;

Και δεν είναι μόνο αυτά.

Πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του δεύτερου Δημοτικού Συμβουλίου τα βιντεοσκοπημένα αρχεία της συνεδρίασης ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ και ανέβηκε μόνο ένα ολιγόλεπτο απόσπασμα της συνεδρίασης!!!!

Ρωτάμε τον κύριο Δήμαρχο ποιος είναι υπεύθυνος για την πράξη αυτή;

Έγινε με εντολή του η εν αγνοία του;

Τι ήθελε να κρύψει από τους δημότες;

Πριν καλά-καλά ξεκινήσουμε είμαστε 2 άτομα λιγότερα στο Δήμο και στο Λιμενικό Ταμείο, γιατί δεν θέλησε να ανανεώσει τις συμβάσεις, χωρίς να ενημερώσει τους συμβούλους του, χωρίς να μας δικαιολογήσει την απόφασή του, ενώ προεκλογικά είχαμε όλοι συμφωνήσει ότι θα παραμείνουν όλοι οι υπάλληλοι στις θέσεις τους.

Για όλα τα παραπάνω φυσικά η ευθύνη ρίχνεται από τον κύριο Δήμαρχο πάντα σε κάποιους δημοτικούς συμβούλους, προσπαθώντας έτσι να δημιουργήσει ίντριγκες – διχόνοιες χωρίς να αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη του.

Επειδή ο Δήμος δεν είναι ούτε ιδιωτική, ούτε οικογενειακή επιχείρηση, εκφράζουμε την ανησυχία μας και τους φόβους μας ότι δυστυχώς ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς συνεργασία, διαβούλευση, σεβασμό και εμπιστοσύνη.

Και ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη κύριε Δήμαρχε δεν επιβάλλονται αλλά κερδίζονται.

Επειδή ο Δήμος είναι η φωνή και η εκπροσώπηση όλων ανεξαιρέτως των δημοτών και όχι το μέσο εκπλήρωσης προσωπικών ή ακόμη και οικογενειακών επιδιώξεων και απωθημένων, θα είμαστε απέναντί του σε οποιαδήποτε απόφαση είναι αντίθετη στα συμφέροντα των δημοτών και παραβιάζει τις αρχές της χρηστής διοίκησης

θα συνεχίσουμε να είμαστε θεματοφύλακες του δικαίου, της ισονομίας, της αμεροληψίας και της προόδου, παραμένοντας στις θέσεις μας, στις αρχές μας και στις αξίες μας με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος, πάντα στην υπηρεσία όλων των δημοτών χωρίς καμία διάκριση, κρατώντας σας πάντοτε ενήμερους”.

aftodioikisi

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848iliakanealikeusomfacebook

This will close in 20 seconds