Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Την Δευτέρα υπογράφεται η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό του φράγματος Πηνειού»

AVRAMOPOULOS Dimitris 1 jpg

Με ικανοποίηση ενημερώθηκα πως το μεσημέρι της Δευτέρας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο που θα εκπονήσει την μελέτη για τα συμπληρωματικά έργα στο Φράγμα Πηνειού, ενός έργου που διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του φράγματος, εγγυάται την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής καθώς θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία και το περιβάλλον.

Πρόκειται για εργασίες που αφορούν στην ανακαίνιση, προσβασιμότητα, ασφάλιση και ανάδειξη του Φράγματος καθώς και έργα ταμίευσης, άρδευσης και ύδρευσης».

Η προεκτιμημένη αμοιβή της αναδόχου Ένωσης Οικονομικών Φορέων έχει οριστεί σε  8.610.434,72 € (με ΦΠΑ).

Στο πλαίσιο της μελέτης θα γίνει υδρολογική διερεύνηση των δυνατοτήτων του ταμιευτήρα Πηνειού – διαχείριση του υδατικού δυναμικού, καθώς και ενίσχυση του ταμιευτήρα από γειτονικές υδρολογικές λεκάνες, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Προβλέπεται επίσης η εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ελέγχου της παρακολούθησης του φράγματος και των λοιπών έργων του ταμιευτήρα Πηνειού, η περιβαλλοντική αναβάθμιση των παραλίμνιων περιοχών και η ανάδειξή τους, η αξιοποίηση της αλιείας του ταμιευτήρα, η κατασκευή νέων αρδευτικών δικτύων στην περιοχή Μανωλάδας καθώς και η βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας  και συντήρησης με των κατασκευασμένων δικτύων του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds