Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Δήμος Ήλιδας: Εμβολιασμός και παιδιατρική εξέταση παιδιών Ρομά της Συνοικίας Παπακαυκά στο πλαίσιο του Προγράμματος «Υγεία Για Όλους»

emvroma

Μία ακόμα δράση, αυτή τη φορά εμβολιασμού και παιδιατρικής εξέτασης παιδιών Ρομά που διαμένουν στη Συνοικία Παπακαυκά της Αμαλιάδας, πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Ήλιδας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για Όλους» και με την αρωγή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που έχει ως κύριο στόχο την προάσπιση και την προαγωγή της υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, μέσω της ανάπτυξης ενός δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.

Εκτός του Δήμου Ήλιδας, στην δράση συνέβαλε και η 6 η Υγειονομική Περιφέρεια μέσω του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, αλλά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μέσω του προγράμματος «Υγείας για Όλους». Κατά την δράση, εξετάστηκαν συνολικά 32 παιδιά Ρομά της συνοικίας Παπακαυκά, εκ των οποίων τα 21 προχώρησαν και σε εμβολιασμό.

Κατά τη διαδικασία, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ηλίας Ευσταθόπουλος, συναντήθηκαν με την επικεφαλής του προγράμματος «Υγεία Για Όλους» κα Ελένη Σωτηροπούλου, όπου συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας και σε άλλους τομείς δράσης. Στο κλιμάκιο της παιδιατρικής εξέτασης και του εμβολιασμού συμμετείχαν: η παιδίατρος κα Ελευθερία Βασιλείου, οι επισκέπτριες υγείας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Αθανασία Γάλλιου και κα Νίκη Αργυρού, η διαμεσολαβήτρια του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, κα Ελένη Διαμάντη, η κοινωνική λειτουργός του Δήμου Ήλιδας κα Νίκη Κότσιφα και η διοικητική υπάλληλος κα Χαρά Στασινού.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

happyday0324

This will close in 20 seconds