Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Δήμος Πύργου: Ασφαλής πρόσβαση των δημοτών σε πεζοδρόμους και πλατείες

kannisstathis

Στην άμεση εφαρμογή του σχεδιασμού για την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση των δημοτών σε πεζοδρόμους και πλατείες προχωρά ο Δήμος Πύργου.

Στο πλαίσιο αυτό από την Δευτέρα 8 Απριλίου η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την Τροχαία θα βεβαιώνει παραβάσεις στους οδηγούς που είτε παρκάρουν είτε κινούνται με τα οχήματά τους στους χώρους αυτούς, ενώ η τροφοδοσία των καταστημάτων θα γίνεται με οχήματα μεικτού φορτίου έως 7,5 τόνους, από τις 07:00-10:00 & 15:00-17:00.

«Είναι αυτονόητο δικαίωμα του δημότη να μπορεί να κινείται με ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας. Η αδράνεια και η παθητικότητα με την οποία οι δημοτικές αρχές έχουν αντιμετωπίσει τόσα χρόνια την κατάσταση, λαμβάνει τέλος.

Μετά από την απαραίτητη ενημέρωση, διαβούλευση και συνεννόηση, ξεκινά η εφαρμογή μέτρων για την προστασία των πεζών και των λοιπών χρηστών των πεζοδρόμων μας» δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής.

Κύριος στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους του Πύργου αλλά και στους επισκέπτες να απολαμβάνουν τους πεζοδρόμους και τις πλατείες, χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος από την διέλευση είτε δίκυκλων οχημάτων είτε αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Δημοτική Αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών με έντυπες ανακοινώσεις που διανέμει σε οδηγούς και καταστήματα, ενώ έχει τοποθετηθεί και η απαιτούμενη σήμανση.

Μάλιστα, έχει ήδη προγραμματιστεί δράση με τη συμμετοχή μικρών μαθητών για την ευαισθητοποίηση των οδηγών και των συμπολιτών μας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds