Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

N. Κοροβέσης: Μεταφέρει στον Υπουργό Υγείας τα προβλήματα του Γ.Ν. Ηλείας

Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

N. Κοροβέσης: Μεταφέρει στον Υπουργό Υγείας τα προβλήματα του Γ.Ν. Ηλείας

Με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 11 Μαρτίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης στο πλαίσιο των συνεχών επαφών που πραγματοποιεί με σωματεία και φορείς του νομού προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα τους και να προσπαθήσει να βρει λύση σε αυτά.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, βρέθηκε όπως ήταν φυσιολογικό, το διαχρονικό θέμα της υποστελέχωσης του Γ.Ν. Ηλείας από ιατρικό προσωπικό, με την κάλυψη των οργανικών θέσεων αυτή τη στιγμή να είναι κάτω από το 50% ειδικά σε κρίσιμες ειδικότητες όπως η παθολογική, η καρδιολογική, η χειρουργική και η ΜΕΘ που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης, με απώτερο σκοπό τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείαςστους Ηλείους πολίτες.

Μάλιστα, την ερχόμενη Τρίτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και θα του μεταφέρει τα προβλήματα και τις ανησυχίες των εργαζομένων, εστιάζοντας στην σημασία της παροχής έξτρα οικονομικών κινήτρων για την στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας με γιατρούς των παραπάνω ειδικοτήτων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κοροβέσης επισήμανε πως «το καλό σύστημα υγείας αποτελείαπαραίτητη προϋπόθεση για την επαρκή υγειονομική  περίθαλψη των πολιτών αλλά και για την ευημερία και την ανάπτυξη του τόπου. Για αυτό το λόγο συναντήθηκα με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου. Άκουσα και κατέγραψα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους και την ερχόμενη Τρίτη θα τους μεταφέρω στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σε προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχουμε στην Αθήνα. Στόχος η παροχή επιπλέον κινήτρων στο ιατρικό προσωπικό προκειμένου να έλθει  στο νοσοκομείου του Πύργου και να προσδώσει δυναμική και να επιφέρει αποτελεσματικότερη λειτουργία στην εν λόγω νοσηλευτική μονάδα».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds