Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – Που απονεμήθηκαν οι αρμοδιότητες των καταργημένων Νομικών Προσώπων στον Δήμο Πύργου

KANNIS

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Καννή, η άσκηση αρμοδιοτήτων του ΔΟΠΠ (πολιτισμός) απονεμήθηκαν στη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

Στην απονομή των αρμοδιοτήτων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Πύργου που καταργήθηκαν πρόσφατα με τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών προχώρησε ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δώσει συνέχεια σε μερικές από τις δράσεις και τις δραστηριότητες, τόσο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου, όσο και της ΔΗΚΕΠ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του κ. Καννή, η άσκηση αρμοδιοτήτων του ΔΟΠΠ (πολιτισμός) απονεμήθηκαν στη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

Ειδικότερα, πρόκειται για δραστηριότητες που αφορούν τη δημιουργία και ανάπτυξη καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας στην περιοχή του Δήμου Πύργου, για την καλλιέργεια και ανάπτυξη του Πνευματικού και Πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων, την προκήρυξη διαγωνισμών και την ανάθεση εργασιών ή μελετών που αφορούν την προαγωγή της πνευματικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του Δήμου Πύργου, σε συνεργασία όπου απαιτείται με τη Δ/νση Οικονομικών.

Οι αρμοδιότητες επίσης αφορούν την καλλιτεχνική, τεχνική και επιστημονική συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, φορείς του εσωτερικού και εξωτερικού, επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα και Οργανισμούς πάσης φύσεως, τη διοργάνωση και συνδιοργάνωση με άλλους πολιτιστικούς φορείς διαλέξεων, σεμιναρίων, συναυλιών, εκθέσεων, προβολών και γενικά κάθε είδους εκδηλώσεων για τη διατήρηση εθίμων και τοπικών παραδόσεων των περιοχών του Δήμου ή που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της τέχνης και του πολιτισμού. Ακόμα, η Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης είναι υπεύθυνη μεταξύ άλλων για την έκδοση βιβλίων και λευκωμάτων, τη διοργάνωση εκθέσεων ζωγραφικής και άλλων τεχνών, καθώς και για την ανάπτυξη και διάδοση της θεατρικής τέχνης με την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων και άλλων συναφών εκδηλώσεων. Από την άλλη πλευρά, οι αρμοδιότητες της ΔΗΚΕΠ απονεμηθήκαν σε τρεις διευθύνσεις.

Στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, απονεμήθηκε η άσκηση αρμοδιοτήτων κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, στη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, οι αρμοδιότητες που αφορούν την εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων έρευνας και τεχνολογίας για την ανάπτυξη της περιοχής τους, στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος η άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν στην εκπόνηση τοπικών προγραμμάτων για την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού, αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, στο πλαίσιο των Εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών, στην προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων, στην προστασία του εδάφους ενώ την οικονομική διαχείριση, όπως και με τον ΔΟΠΠ που καταργήθηκε αναλαμβάνει η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή πολιτικών ή η συμμετοχή σε δράσεις που αποσκοπούν στην υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα της βρεφικής και παιδικής ηλικίας και της τρίτης ηλικίας, με τη δημιουργία και λειτουργία δομών όπως παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, βρεφοκομείων, ορφανοτροφείων, κέντρων ανοικτής προστασίας – περίθαλψης και ημερήσιας φροντίδας, ψυχαγωγίας και αναψυχής ηλικιωμένων, γηροκομείων κ.λπ. και τη μελέτη και εφαρμογή σχετικών κοινωνικών προγραμμάτων.

patrisnews

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds