Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Δήμος Ζαχάρως: Ολοκληρώθηκε ο συστηματικός καθαρισμός και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων

IMG 2b67c95a31f5772da38e34872e58f1ff V

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα πλύσης και απολύμανσης των κάδων απορριμμάτων στον Δήμο Ζαχάρως. Στόχος του ο περιορισμός του προβλήματος των οσμών, η καταπολέμηση των κουνουπιών και των τρωκτικών, τα οποία εμφανίζονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, η προφύλαξη και η διατήρηση της δημόσιας υγείας. Πλύθηκαν και απολυμάνθηκαν 150 κάδοι, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία του Δήμου, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας. Η διαδικασία ανατέθηκε σε συνεργείο, το οποίο ακολουθεί πιστοποιημένες διαδικασίες με ειδικά φάρμακα φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.   

instagram

Γίνεται έκκληση προς τους πολίτες και, κυρίως, τους επαγγελματίες, η απόρριψη των απορριμμάτων να γίνεται εντός των κάδων, σε καλά κλεισμένους σάκους. Επίσης, απαγορεύεται αυστηρά, η απόρριψη στους κάδους ζωικών υποπροϊόντων, όπως κόκκαλα, υπολείμματα κρέατος και γενικά ζωικών αποβλήτων (όπως αυτά των κρεοπωλείων) και ιδιαίτερα κατά τις ημέρες της εορτής του Πάσχα, οπότε παρατηρείται τεράστιος όγκος απορριμμάτων.

mitropouloskostadimarxoszaxaros

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ανέφερε : «Ολοκληρώσαμε το πλύσιμο των κάδων που αποτελεί την απάντηση σε ένα βασικό και απολύτως δικαιολογημένο αίτημα των πολιτών και των επαγγελματιών του Δήμου μας. Είμαστε αποφασισμένοι και  κάνουμε όλα αυτά που χρειάζονται για ένα Δήμο πιο καθαρό και φιλικό στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Για εμάς η καθαριότητα στην πόλη αποτελεί κεντρικό πυλώνα του σχεδιασμού μας. Θέλουμε έναν δήμο καθαρό, τον οποίο να απολαμβάνουμε όλοι οι δημότες. Να είναι βέβαιοι οι συμπολίτες μας ότι αυτό θα το πετύχουμε με πολλή δουλειά και σωστή οργάνωση». 

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds