Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Διονύσης Καλαματιανός για το έγκλημα των Τεμπών: «Δεν ξεχνάμε και δεν επιτρέπουμε τη συγκάλυψη»

kalamatianosdion

Πέρασε ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών. Όχι, δεν ήταν μια άτυχη στιγμή. Ούτε ήταν ανθρώπινο λάθος, έτσι όπως θέλουν να το παρουσιάζουν. 

Υπάρχουν ευθύνες που είναι αναγκαίο να αποδοθούν. Υπάρχουν έγγραφα και καταγγελίες από εκπροσώπους των εργαζομένων, του τεχνικού ασφαλείας και της Ανεξάρτητης Αρχής που προειδοποιούσαν για τραγικό γεγονός. Κατά συνέπεια πρέπει να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται με πράξεις ή παραλείψεις που μας οδήγησαν σε αυτό το αδιανόητο συμβάν. Δεν τους επιτρέπουμε να συγκαλύψουν και να συσκοτίσουν το έγκλημα αυτό.

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την τραγωδία στα Τέμπη, που παρίσταμαι ως μέλος, αποκαλύπτεται διαρκώς το έλλειμμα ασφάλειας στο δίκτυο και ο κίνδυνος πρόκλησης μοιραίου δυστυχήματος. Όμως, η εργαλειοποίηση της επιτροπής από την κυβέρνηση δεν αφήνει περιθώρια να λάμψει η αλήθεια. Πως άλλωστε να συμβεί αυτό, όταν η πλειοψηφία των μελών της προέρχεται από το κόμμα που κυβερνά; Πως να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την τραγική υπόθεση, όταν το προεδρείο της επιτροπής αρνείται να καλέσει προς εξέταση κρίσιμους μάρτυρες που μπορούν να προσφέρουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης; Αυτά αναδείξαμε πρόσφατα και στο Ευρωκοινοβούλιο με την παρουσία συγγενών των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών.

Το βέβαιο είναι πως δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε για να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια. Δεν σταματάμε να ζητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Το οφείλουμε στις 57 ψυχές που χάθηκαν, το οφείλουμε στους συγγενείς και τους οικείους των θυμάτων.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds