Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Διονύσης Καλαματιανός: «Ουσιαστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας»

kalamatianosdion

Η ελληνική κοινωνία βιώνει εδώ και καιρό τον εφιάλτη της ακρίβειας. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις στενάζουν υπό το βάρος των ακραίων ανατιμήσεων που συνθλίβουν τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί, αλλά επιδεινώνει το ήδη υπάρχον πρόβλημα, εμμένοντας σε δυσβάστακτους έμμεσους φόρους και βάζοντας πλάτη στα καρτέλ που αισχροκερδούν. Με αυτό τον τρόπο συντηρεί το ανεξέλεγκτο ράλι αύξησης των τιμών και τον υψηλότατο πληθωρισμό τροφίμων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφουγκραζόμενος τις κοινωνικές ανάγκες, προτείνει διαρκώς ουσιαστικές λύσεις που μπορούν να αναχαιτίσουν τη μεγάλη ακρίβεια και να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την αισχροκέρδεια. Οι ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις του μπορούν να στηρίξουν τους πολίτες -που βλέπουν μισθούς και συντάξεις να μη φτάνουν ούτε για να βγει το 15μερο- και να ενισχύσουν τους ανθρώπους της επιχειρηματικότητας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμά μας προβλέπει:

 • Πλαφόν στα περιθώρια κέρδους στην ηλεκτρική ενέργεια.
 • Πλαφόν στα περιθώρια κέρδους στη διύλιση και την εμπορία καυσίμων.
 • Μείωση συντελεστή ΦΠΑ στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Πλαφόν κερδών για τα τρόφιμα και τα βιομηχανικά αγαθά ευρείας χρήσης.
 • Μείωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόστους.
 • Μειώσεις και κατάργηση (για τους αγρότες) του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων.
 • Μηχανισμούς ελέγχου και επιβολής προστίμων στους κερδοσκόπους.

Παράλληλα, επιμένουμε για ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, το οποίο δεν θα φορτώνει επιπλέον βάρη στους πολίτες, επιτρέποντάς τους να ανασάνουν. Η πρότασή μας συνίσταται στα εξής:

 • Αφορολόγητο για όλους,  για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.
 • Προοδευτική κλίμακα φορολόγησης για τις επιχειρήσεις, με συντελεστή 17% αντί για 22% που ισχύει σήμερα για κέρδη μέχρι 220.000 ευρώ.
 • Μείωση των εισφορών εργοδότη και εργαζομένου κατά 4,5% εντός της πρώτης τριετίας, ώστε να επιτευχθεί -σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα-, μείωση της ανεργίας κατά 5%.
 • Πλήρης κατάργηση του άδικου και αντιαναπτυξιακού μέτρου της προκαταβολής φόρου.

Υπάρχει, λοιπόν, εναλλακτική, δίκαιη και βιώσιμη οικονομική πρόταση που δεν βασίζεται στη φορολογική αφαίμαξη των πολιτών και μπορεί να ενισχύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Δυστυχώς, της κυβέρνησης είναι διαφορετική και αφορά τη διατήρηση των ολιγοπωλίων και την εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Οι πολίτες συγκρίνουν τις προτάσεις και αποφασίζουν.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds