Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Δόθηκε το σχέδιο σύμβασης για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

aerodromio aeroplano

Δόθηκε στους τέσσερις ομίλους που διεκδικούν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας το σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τώρα προθεσμία μέχρι τις 15 Μαρτίου προκειμένου να μελετήσουν το σχέδιο και να καταθέσουν τα σχόλιά τους, ώστε ως το τέλος Ιουνίου να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές. Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών θα διαρκέσει δύο μήνες, οπότε κάπου προς τις αρχές Σεπτεμβρίου θα επιλεγεί ο προτιμητέος επενδυτής.

Στη συνέχεια το ΔΣ του Υπερταμείου θα εγκρίνει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και θα χρειαστεί περίπου ένα εξάμηνο για να ολοκληρωθεί το οικονομικό σκέλος της συναλλαγής, οπότε, λογικά και εκτός απροόπτου, ο ιδιώτης θα αναλάβει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας κάπου προς την Άνοιξη του 2025. Το αεροδρόμιο διεκδικούν τα σχήματα των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την GMR Airports, της Fraport AG με τις DELTA Airport Investments (Όμιλος Κοπελούζου) – Πηλέας (Όμιλος Κωνσταντακόπουλου ΤΕΜΕΣ), της Mytilineos με την Corporation America Airports και το σχήμα των Γάλλων της Egis Airport Operation με την Άκτωρ Παραχωρήσεις και την Aéroports de la Cote d’Azur.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848iliakanealikeusomfacebook

This will close in 20 seconds