Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Υπερταμείο – Αρχές Φεβρουαρίου το σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρόμιο της Καλαμάτας

kalamata aerodromio

Αρχές Φεβρουαρίου υπολογίζει το Υπερταμείο ότι θα δοθεί στους τέσσερις ομίλους που διεκδικούν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας το σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης. Οι ενδιαφερόμενοι, αφού μελετήσουν το σχέδιο, θα κληθούν τέλος Ιουνίου να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών θα διαρκέσει δύο μήνες, οπότε αρχές Σεπτεμβρίου θα επιλεγεί ο όμιλος που προκρίνεται.

Στη συνέχεια το ΔΣ του Υπερταμείου θα κληθεί να εγκρίνει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και ακολούθως θα χρειαστεί ένα εξάμηνο για να ολοκληρωθεί τυπικά, όπως και στο οικονομικό σκέλος, η παραχώρηση. Οπότε, λογικά και εκτός απροόπτου, ο ιδιώτης θα αναλάβει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας κάπου προς την Άνοιξη του 2025.

Ενδιαφέρον για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας εκδήλωσαν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. με την GMR Airports Limited, η ΜΥΤΙΛHΝΑΙΟΣ Α.Ε. με την CORPORATION AMERICA AIRPORTS S.A, η κοινοπραξία Egis Airport Operation -AKTOR CONCESSIONS SINGLE MEMBER S.A.-Aéroports de la Cote d’Azur και ο τέταρτος υποψήφιος είναι η FRAPORT AG με την DELTA AIRPORT INVESTMENTS A.E. και την ΠΗΛΕΑΣ Α.Ε.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

thermo knauf

This will close in 20 seconds