Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!

KETHEA KYTTARO OXYGONO 2 ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ

Ανάστατωμένοι οι εργαζόμενοι στο Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ στον Πύργο, με αφορμή την εξαγγελία του Υπουργείου Υγείας για την κατάργησή του και τη συγχώνευσή του με τους άλλους εγκεκριμένους φορείς και προγράμματα, σε έναν οργανισμό υπό την επωνυμία Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων (ΕΟΠΑΕ).

Όπως τόνισαν το ΚΕΘΕΑ είναι ο ιστορικότερος φορέας απεξάρτησης της χώρας, με ευρύτατη αποδοχή στην ελληνική κοινωνία, μέσω του οποίου έχουν απεξαρτηθεί και επανενταχθεί στην κοινωνία χιλιάδες πολίτες, και εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την κατάργηση των υπολοίπων εγκεκριμένων προγραμμάτων.

Μέχρι στιγμής η δομή έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη λειτουργία της έως το τέλος του 2024 από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, για να συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης, συμβουλευτικής και θεραπείας σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων ανάλογα με τις ανάγκες τους) και να παραπέμπει σε εξειδικευμένες δομές, εφόσον κρίνεται αναγκαίο και εφικτό.

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο που καταργεί από 1/1/2024 το ΚΕΘΕΑ και όλους τους φορείς απεξάρτησης. Διαλύει οργανισμούς με χρόνια ιστορίας και προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες. Τίποτα από όσα χρειαζόμαστε για μια εθνική πολιτική για τις εξαρτήσεις δεν εξασφαλίζεται με την επιχειρούμενη διοικητική, γραφειοκρατική συνένωση δομών. Στην πραγματικότητα, αντί για «μεταρρύθμιση» έχουμε ανατίναξη του πεδίου της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, με επικίνδυνες συνέπειες πρωτίστως για τους εξυπηρετούμενους και την κοινωνία.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ συμμετέχει στην κινητοποίηση σωματείων και φορέων στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 12:00. Ο Σύλλογος πραγματοποιεί την ίδια μέρα στάση εργασίας από τις 11:00 ως τις 15:00 με κινητοποίηση στην πόλη της Πάτρας 12.00 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Συλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Κύτταρο – Οξυγόνο και οι εργαζόμενοι την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία Γεωργίου στις 6 το απόγευμα να διαδηλώσουμε ενάντια στην κατάργηση των Προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ. Η δράση αυτή είναι πανελλαδική και θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα σε όλες τις πόλεις που διαθέτουν Προγράμματα του ΚΕΘΕΑ. Σας περιμένουμε γιατί αφορά το μέλλον τα παιδιών μας!

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds